Mostecká házenkářka Michaela Janoušková střílí, proti jejímu pokusu zasahuje...

Mostecká házenkářka Michaela Janoušková střílí, proti jejímu pokusu zasahuje gólmanka Partizánského Katarína Škvareninová. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Mostecké házenkářky zkusí finálový obrat: Na Slavii máme

  • 0
Stop oslavám! Házenkářky Černých andělů hodlají zarazit mistrovské křepčení pražské Slavie, které hrozí už v pondělí (anebo v úterý) v mostecké hale. "Nechceme dopustit, aby u nás slavil soupeř," nelíbí se tahle vidina spojce Haně Martinkové.

Na jedné severočeské palubovce už titulové šampaňské bouchalo, scákali se s ním muži Plzně v Lovosicích. I Slavia je blízko k juchání, ve finále českého play-off má mečbol. Vede už 2:0 v sérii.

"My máme poslední zápasy doma a chceme divákům ukázat, že na to máme. Já v to věřím!" nevzdává se mostecká kanonýrka Martinková. "Je šance uhrát obě domácí utkání a u nich se uvidí. Ale bude to velký boj, soupeř má obrovské kvality." Slavia už Černým andělům vyfoukla československé, tedy interligové stříbro, teď může i české zlato. Most je obhájcem titulu.

"Slavia je náš největší rival v téhle sezoně. Fakt velký soupeř s výbornými hráčkami," uznává Martinková. "Ale my se nesmíme vzdávat. Hlavu vzhůru a hrát svoji hru, která nás zdobila hlavně v loňských vítězných zápasech."

První finále v Edenu rozsekl po remíze 26:26 až rozstřel ze sedmimetrových hodů, zápas číslo 2 byl ale jasnou zprávou domácích, které dominovaly 30:20.

"Bylo by výborné, kdybychom měly nasazení jako v úvodním utkání, kdy nám vítězství uteklo o kousek. A nedělat chyby jako ve druhém zápase, zlepšit obranu a proměňovat šance jako Slavia - co vystřelila, to dala," přibližuje Martinková týden staré duely.

A varuje před klíčovými hráčkami sešívaných. "V prvním střetnutí nám největší potíže dělala Knedlíková, má výbornou střelu z křídla a ví, kdy si zaběhnout. Ve druhém utkání se rozstřílela i Kutlvašrová, skvělá byla Keclíková. Když k nim přidáme pravou spojku Rajnohovou, je to nebezpečí fakt velké," popisuje Martinková rivalky. "Nesmíme je nechat rozstřílet."

Možná víc než házenkářské umění už bude rozhodovat hlava. Aspoň mostecká reprezentantka si to myslí. "Musíme na ně vletět hned od 1. minuty, nedopustit žádné nervy. Hlavně se nestresovat, že by to mohl být náš poslední zápas. Nezaleknout se toho!"

Duel startuje v pondělí v 18 hodin a Andělé sázejí na bouřlivou kulisu. Vstupné je 50 korun, děti do 150 centimetrů jdou zdarma.