Mistryně na Slovensku ostudu neudělaly

Olomouc - Lichotivou porážku 28:33 (12:15) uhrály na palubovce favorizované Šaľy v předehrávce třetího kola interligy házenkářky Olomouce. "Šaľa je momentálně silnější než slovenská reprezentace," připomněl trenér Hanaček Lubomír Krejčíř. "Odehráli jsme však velmi dobré utkání a za předvedený výkon jsme si dokonce vysloužili aplaus od domácího publika."

Deset minut před koncem prohrávaly Olomoučanky pouze o dva góly a držely dokonce naději na bodový zisk. "Dařila se nám vysunutá obrana, kterou jsme narušovali plynulost domácích útoků a znemožnili jsme soupeři střelbu z větší  vzdálenosti," pochvaloval si Krejčíř.

Podle opory olomouckého družstva Martiny Šaškové její tým domácí favoritky zaskočil. "Když jsme se před zápasem v Šaľe rozcvičovaly, soupeřky dokonce netušily, že jsme to my," smála se Šašková.

Olomoucký celek prošel před novou  sezonou výraznou omlazovací kůrou. "Podaly jsme kolektivní výkon a dosáhly nejlepšího výsledku, jaký jsme kdy v Šaľe uhrály," nemrzela příliš Šaškovou  očekávaná porážka.