Karvinští házenkáři získali i Český pohár

  • 1
Brno - Házenkáři Baníku Karviná v neděli porazili ve finále Českého poháru v Brně SKP Frýdek-Místek vysoko 38:23 a po vítězství v domácí lize a interlize získali letos prvenství i v třetí soutěži. Karviná hned od úvodních minut zápasu zcela jasně dominovala a soupeři nedala nejmenší naději na zvrat.

Rychlá kombinační souhra podložená důraznou koncovkou Vaška a Faráře zajistila už po sedmi minutách Karviné pětibrankový náskok. I když se Frýdek snažil zpřesnit hru v obraně, výsledek se nedostavil. Naopak jeho házenkáři často ztráceli míče po kombinačních chybách, které Karviná pohotově trestala rychlými protiútoky.

Z útlumu se až do konce poločasu Frýdek-Místek neprobral a po změně stran částečně rezignoval. Obraz hry se podstatně nezměnil ani v závěru, kdy Karviná zcela jednoznačně určovala herní rytmus.

"Tentokrát jsme nepřijeli vyhrát, ale chtěli jsme se házenou pobavit. Byl to nejlepší lék, jak Český pohár vyhrát. Neměli jsme žádný problém," uvedl brankář vítězů Martin Galia.

Frýdek měl jedinou oporu ve střelecky dobře disponovaném Valovi, jenž zaznamenal 11 branek, ale ani jeho výkon nestačil na zvrat. "Soupeř byl zřejmě přemotivovaný, čtyři roky se snaží o úspěch. Tíha zodpovědnosti Frýdek svazovala, byl nervózní, ztrácel míče a zápas mohl skončit ještě větším rozdílem branek. Přitom o tolik soupeř horší nebyl," řekl trenér Karviné Ivan Hargaš.

Trenér Frýdku Rostislav Trtík viděl příčinu nezdaru v rozsáhlé marodce jeho týmu. "Zůstalo nám jen devět hráčů, sedm máme zraněných. Když jsme ještě ztratili zraněného Berku, tak bylo po nadějích. Úvod nám jednoznačně utekl, hráli jsme hodně nekoncentrovaně a dostali se do křeče. Karviná disponuje podstatně širším a vyrovnanějším kádrem," posteskl si po zápase
Trtík.

Finále Českého poháru:
Baník Karviná - SKP Frýdek-Místek 38:23 (20:9)
Branky:
Radčenko 7, Konečný 5/2, Laclavík, Farář a Vašek po 5, Prokopec 4, Titkov 3, Horák a Brůna po 2 - Valo 11/2, Lukeš 4, Vaško a Krahulík po 2, Sklenář, Kraus, Berka a Szegény po 1. Rozhodčí: Poláček, Peška. Vyloučení: 6:3. Sedmimetrové hody: 2/2 - 4/2. Diváci: 200.