Karvinští házenkáři míří v Lize mistrů do Ruska

Karviná - Zápasem proti Astrachani uzavřou karvinští házenkáři první polovinu bojů v základní skupině Ligy mistrů. Před měsíční přestávkou si ve čtvrtek zahrají proti ruskému vicemistrovi, který nedělního přemožitele Baníku, francouzské Ivry, doma bez problémů pokořil rozdílem sedmi gólů.

Karviná má v nohou těžký týden. Domácí debakl s Barcelonou, ligový nezdar se Zubřím a v neděli desetigólová prohra v Paříži. Výběr kouče Jiřího Kekrta už zažil lepší časy.

"Zatím máme největší problémy s koncovkou, zahodíme strašnou spoustu střeleckých příležitostí. To bylo také hlavní příčinou výrazných porážek v Lize mistrů," řekl manažer klubu Miroslav Pelech.

Ani v Moskvě, kde Astrachaň kvůli nevyhovující hale hraje domácí utkání v Lize mistrů, nečeká Baník lehčí soupeř. Třebaže si na rozdíl od Barcelony a Ivry klub od Kaspického moře vystačí výhradně s ruskými hráči, kvalitou nestrádá. Francouze doma hladce přehrál 29:22, v Barceloně podlehl 27:34.

"Není to nic překvapivého, každý z týmů ve skupině má svou sílu. Ruská družstva obecně jsou velice dobře vybavena silově. Budu se opakovat, ale pokud chceme uspět, musíme výrazně omezit zbytečné chyby a zlepšit zakončení," řekl trenér Kekrt.

Doma se Karvinští moc neohřáli. Sotva se vrátili z Paříže, už nabírají východní kurz. Během čtyř dnů zdolají na trase Karviná - Paříž - Karviná - Moskva - Karviná téměř šest tisíc kilometrů.

"Náročný cyklus se opakuje v podstatě na podzim každého roku. Máme kvalitní možnosti na regeneraci, a proto doufám, že v tom žádný problém nebude," podotkl Pelech.

Utkání se hraje v 15:00 SELČ, záznam vysílá sportovní kanál ČT4 od 20.20.