Házenkářky Jindřichova Hradce v derby podlehly.

Házenkářky Jindřichova Hradce v derby podlehly. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Jihočeské derby házenkářek zvládl lépe Písek

Nepovedený první poločas interligy házenkářek Písek Jindřichův Hradec nic nevyřešil. Byl nervozní a oba celky udělaly dost chyb. Po přestávce se domácím hráčkám dařilo. Vyhrály 25:20. "Věděli jsme, že naše případná porážka bude znamenat velkou ztrátu," řekl trenér domácích Jan Salač.

Písek ztrácel na Zlín i Jindřichův Hradec 4 body. Kdyby prohrál, play-off i oba celky by měl dál. Přesto byla hostující Házená v první části o něco lepší. Dařilo se jí uplatnit výškovou převahu a sílu v obraně. Nastřelila dvě tyčky. Ve 21. minutě byl po sedmičce Pilařové stav 4:6 a o 2 branky pro hosty to bylo ještě 3 minuty před půlí. Vrabcová však snížila na 8:9 a Dvořáková z křídla vyrovnala.

Písek se sice dostal do vedení 12:10, ale Jindřichův Hradec dal v oslabení 2 góly a srovnal na 12:12. Pak začala střílet s Vrabcovou zdálky i další spojka I. Luzumová a po ní se s góly z trháků přidala Borovská.

Náskok domácího celku Casta Sokol narůstal. Bylo to 16:13, 17:15. Pak střílel jen Písek - I. Luzumová, Borovská, Vrabcová a Borovská dala v oslabení v 53. minutě na 21:15. V další minutě dostala potřetí 2 minuty I. Matoušková a následovala červená karta.

Házená přišla o tvrdou obránkyni a zvrat nestihla. Na cestu do šatny nastřelila hostující Kohoutová z trháku tyč a z dalšího vzápětí břevno. "Naše hráčky si nevěřily a z toho dělaly chyby," usoudil kouč Házené René Kumpán. "Boj o play-off jsme si zbytečně zkomplikovali."

"Jsou to pro nás hodně cenné body," radoval se Salač. "Říkal jsem, že do play-off chceme a uděláme pro to, co budeme moci." Pochválil svůj tým za druhou půli. "Naše hráčky si se zataženou obranou soupeřek poradily až po přestávce."