Momentka z utkání Lovosice - Jičín.

Momentka z utkání Lovosice - Jičín. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Jičín už není neomylný, prohrál se soupeřem zespodu tabulky

  • 0
Házenkáři Jičína prohráli v předposledním kole základní části extraligy v Přerově 25:28, přesto dál zůstávají v čele tabulky. Základní část zakončí nedělním domácím zápasem s Karvinou.

Kdyby si měli před vstupem do jarní části extraligy házenkáři Jičína tipnout, s kým poprvé v roce 2013 prohrají, asi by tým Přerova moc vysoko nefiguroval.

Přesto nečekaně ono pomyslné tipování vyhrál právě on, v předposledním kole základní části domácí nejvyšší soutěže nad Jičínem jako letos první vyhrál. Lídrovi tabulky tím sice přerušil sérii deseti utkání bez porážky, ale tříbodový náskok v čele tabulky mu nevzal. "Je to určitě škoda, ale jedeme dál," uvedl po prohře 25:28 trenér Jičína Aleš Babák.

Kdyby totiž Jičín v Přerově vyhrál, měl by před druhým týmem tabulky už pětibodový náskok a před sebou nedělní domácí zápas s Karvinou v posledním kole základní části.

"Jsou to jenom kdyby, ale kdybychom zvládli i ten, šli bychom do nadstavby s pětibodovým náskokem a to by bylo opravdu dost," uvedl Babák. V nadstavbové části se dvojkolově utká šest nejlepších týmů, čeká je tak deset zápasů.

Jičín do Přerova odjel bez nemocného Vocáska a kvůli zaměstnání absentujícího Krále. "Vypadli nám dva hráči z levé strany, což bylo citelné. Ale není to o tom, že bychom kvůli jejich absenci prohráli," poznamenal trenér.

Jeho tým byl sice velkým favoritem, protože Přerov v této sezoně do té chvíle vyhrál jen dvakrát, ale na hřišti to nebylo vůbec znát. Naopak domácí od začátku vedli, soupeře nechali jen dvakrát vyrovnat, ale jinak byli stále o krok vpřed.

"Přerov hrál uvolněně, v utkání s vedoucím týmem neměl co ztratit a bylo to znát. Na naší hře bylo patrné, co dělá psychika z našeho postavení, zápas nám vůbec nevyšel," řekl Babák.

Jičín tak asi největší naději propásl na konci 1. poločasu, kdy vyrovnal na 11:11, ale v posledních necelých dvou minutách nechal domácí utéct na tři góly. Podruhé v utkání vyrovnal ve 27. minutě na 16:16, ale následovala totožná situace jako na konci první půle.

"Domácím výborně chytali brankáři Štolcar a Vydra a my jsme se doslova utloukli na neproměňování šancí," konstatoval trenér.

Nepříjemnou ztrátu přijímá, přestože ji považuje za zbytečnou: "V minulých zápasech jsme třeba měli i štěstí, teď jsme dostali facku a možná dobře, že jsme tím nedarovali body soupeři, který s námi bude hrát v nadstavbě."