Jičín nováčka extraligy porazil, po boji

Bystřice pod Hostýnem - Že si do tabulky dosud připsali jediný bod, jsou nováčkem a proti sobě mají soupeře, který patří ke špičce? Nic z toho nepřineslo házenkářům Jičína v Bystřici pod Hostýnem takovou výhodu, která by jim zajistila klidné vítězství. Naopak v dalším extraligovém utkání se favorizovaný Jičín musel hodně snažit, aby po porážkách s Duklou a v Zubří neprohrál také na hřišti nováčka.

 Ještě šest minut před koncem totiž domácí o gól vedli.

Pak se ale do branky Jičína postavil Jan Barák, jenž vystřídal Filipa Veverku, předvedl několik výborných zákroků a hosté čtyřmi góly za sebou zápas rozhodli. Jičín vyhrál 23:20.

"Barák nám svými zákroky opravdu hodně pomohl," přiznal trenér Jičína Petr Babák.  Jeho tým vedl celý 1. poločas a také po přestávce domácí neustále dotahovali.

Patnáct minut před koncem však už měli o gól navrch. "Měli jsme z utkání respekt a zápas potvrdil, že oprávněný. Domácí jsou dobrým týmem, který hraje srdcem," poznamenal jičínský kouč.

Ani snaha a nadšení však na Jičín nestačily. "Odčinili jsme domácí porážku s Duklou, jsme spokojeni," pronesl Babák.

Jičín tak s dvěma porážkami v soutěži zůstává v horní polovině tabulky. Další extraligové utkání sehrají házenkáři Jičína v sobotu na domácím hřišti, jejich soupeřem bude Kopřivnice.