Spojka plzeňských házenkářů Jakub Douda střílí jeden ze svých deseti gólů v...

Spojka plzeňských házenkářů Jakub Douda střílí jeden ze svých deseti gólů v extraligovém utkání proti Zubří. | foto: Petr Eret, MAFRA

Douda dal Zubří deset gólů: Pořád to jsou pro mě specifické zápasy

  • 0
Deseti góly v neděli přispěl Jakub Douda, střední spojka házenkářů Talent týmu Plzeňského kraje, k výhře 26:23 (14:9) nad Zubřím v utkání 21. kola extraligy. A to ještě proti bývalému klubu neproměnil dva sedmimetrové hody.

„Pořád jsou to pro mě specifické zápasy, strávil jsem tam kus života. Ale ještě pikantnější je to v Zubří, kde je pokaždé hodně lidí, s nimiž jsem se roky potkával. Vtípky probíhají a možná tam mám ještě větší motivaci uspět než v Plzni,“ usmíval se devětadvacetiletý Douda.

„U Kuby je hrozná výhoda, že je schopen hrát na jakémkoliv postu a dokáže si poradit i v nestandardních situacích. Zároveň ohromně vyrostl v tom, jak tým řídí a čte hru,“ chválil trenér Petr Štochl.

Svoji poslední trefu si Douda schoval na 59. minutu, kdy z proskoku upravil skóre na 25:22. Šišák sice ještě snížil, ale mistr už si náskok pohlídal, poslední slovo měl Škvařil. Jeden z klíčových momentů přišel za stavu 21:18, kdy Zubří hrálo přesilovou hru. Jenže místo smazání manka hosté naopak sami inkasovali. „Jsme tím docela pověstní, že naše přesilovky jsou občas minusové,“ litoval gólman Štěpán Krupa.

Právě on Zubří dlouho držel ve hře, ale slavila Plzeň, která na čele dál drží tříbodový náskok na Karvinou. „Ve druhé půli nás brzdila špatná koncovka. Jsem rád, že to kluci zvládli,“ doplnil Štochl.