V úvodu soutěže hostí porubské házenkářky Olomouc.

V úvodu soutěže hostí porubské házenkářky Olomouc. | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Trenér porubských házenkářek: Snažíme se začlenit do sestavy mladé holky

  • 0
Interliga házenkářek se rozjede už tuto sobotu, kdy Sokol Poruba v 18.00 v hale Sarezy v Moravské Ostravě hostí Olomouc. „Jsme připraveni,“ prohlásil porubský trenér Ivo Vávra.

Jeho tým minulý víkend prověřilo Final Four Českého poháru v Kutné Hoře, odkud sokolky přivezly bronz. V semifinále podlehly pozdějším vítězkám poháru Mostu 24:27 a v duelu o třetí místo zdolaly Písek 26:25.

„Snažíme se zapracovávat do sestavy mladé holky, což je dřina, ale jsou talentované,“ řekl Vávra, který se nebál postavit naděje ani proti nejlepšímu českému celku Mostu.

„Šestnáctiletá Aneta Kavalová odehrála na křídle padesát minut a prvních třicet podala famózní výkon. Vidět byly i dorostenky Tereza Dybalová, Anežka Farářová a Markéta Prašivková.“

Jenže Poruba nemůže spoléhat na to, že mladé naděje odtáhnou celou sezonu. „To samozřejmě není možné,“ potvrdil Ivo Vávra. „Ale musíme je postupně posílat do hry, aby se oťukávaly, aby sbíraly zkušenosti. A z toho pohledu byl pro ně zápas s Mostem hodně přínosný.“

K ženám musíte být citlivější než k chlapům, říká porubský trenér Vávra

Utkání s Pískem rozhodla zkušená Petra Tichá, rozená Adámková, která necelou minutu před koncem ze sedmičky zvýšila na 26:24. Soupeřky pak stačily už jen snížit.

„Petra ukázala, že bude hrát důležitou roli,“ řekl Ivo Vávra. „S Bárou Mýlkovou skvěle dirigovaly obranu.“ Sedmimetrový hod, který Porubě přinesl bronz, házela poté, co sedmičky neproměnily Eliška Desortová a Silvie Polášková.

„Šla jsem do toho s čistou hlavou,“ usmála se Petra Tichá v rozhovoru pro svazový web. „Říkala jsem si, že uvidím, co udělá brankářka, a že snad dám gól...“

Pohárový bronz považuje za úspěch. „Už s Mostem jsme ale odehrály dobrý zápas. Ke konci nám možná chybělo více sil,“ řekla někdejší reprezentantka.

Petra Tichá má po návratu z německého angažmá za sebou dva ostré zápasy. „Vůbec jsem nevěděla, co mohu očekávat, ale pohárové zápasy ukázaly, že bychom mohly být úspěšné i v lize,“ uvedla.

Naději na solidní výsledky trenéru Vávrovi dává i to, že družstvo bojovalo jako celek. „A to je obrovsky důležité,“ prohlásil.