Lucie Fabíková, asistentka olomouckého trenéra.

Lucie Fabíková, asistentka olomouckého trenéra. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Olomoucké házenkářky nejdřív ovládly psychiku a pak i Písek

  • 0
Splněná povinnost, oddechly si olomoucké házenkářky po výhře nad Pískem 31:22. "Pokud jsme chtěly držet krok s nadějí na play-off, musely jsme vyhrát," souhlasí asistentka trenéra Lucie Fabíková.

I když je Písek bez bodu poslední, na Hané nebyl snadným soustem. V úvodu vedl 5:3 a 6:4 a Zoře trvalo, než začala hrát svou hru. "Holkám dělá psychický tlak problém, bojujeme s tím vlastně už druhý rok. Ale od patnácté minuty zjistily, že to nepůjde, když budou ustrašené a začaly hrát, co jsme celou dobu nacvičovaly," oddechla si Fabíková.

V tu chvíli se začalo skóre vyrovnávat a od stavu 9:9 utekla Zora šesti brankami v řadě na poločasových 15:9. "Pak už bylo utkání zcela v naší režii. Je strašně důležité, že to holky zvládly a bylo z toho jasné vítězství. Může je to nakopnout a zároveň takových zápasů potřebujeme víc, aby se holky naučily s psychickým tlakem pracovat," uvědomuje si olomoucká legenda.

V kabině Zory po dvou výhrách panuje úplně jiná atmosféra než během podzimního trápení. V tabulce se dotáhly na Zlín, který dosud držel poslední postupové místo do play-off. "Strašně nás nakoplo vítězství nad Zlínem. Konečně měly holky na hřišti radost, vypadaly uvolněně a užívaly si to. Diváci se nás ptali, co jsme jim dali za drogy, že se najednou tak radovaly z gólů. Ale když na týmu leží tři měsíce deka, je strašně těžké ji sundat," doufá Fabíková, že z nejhoršího je Zora už venku.

Teď mají Hanačky před sebou slovenský trojboj. Nejprve jedou na půdu prvních Michalovců, pak hostí slabý Senec a zajíždějí k Partizánske. "Dva body jsou povinné, tři by byly super a já bych si přála čtyři. Na Partizánske umíme, a když tam vyhrál Zlín, tak proč by se to nemohlo podařit i nám?" ptá se olomoucká trenérka.