Plzeň - Brno

Plzeň - Brno - Momentka ze zápasu házenkářů Plzeň - Brno. | foto: Jiří Bervida, MF DNES

Házenkáři z Králova Pole jsou v první lize první, dominují a chtějí postup

  • 0
Možná se blíží slavný okamžik, který už v Brně zažili házenkářští fanoušci před šesti lety. Královo Pole má totiž velmi dobře našlápnuto k postupu do extraligy. V sobotu začala jarní část první ligy a vedoucí celek tabulky na úvod nezaváhal: porazil béčko Jičína 38:33.

Co to v tabulce znamená? Brno má z dvanácti utkání devět výher a tři remízy. A náskok na třetí Chodov (druhá juniorka Karviné o postup hrát nemůže) je pětibodový.

"Situace je taková, že by byla škoda nevyužít současnou euforii. Takže chceme hrát o první místo, tím pádem baráž o extraligu a tedy i o postup," hlásí trenér Zdeněk Missbach, tedy ten, jenž stál právě u postupu před šesti lety. "A rád bych, aby mělo Brno opět extraligu."

Jeho tým by měl působit v jarní části ještě lépe než na podzim. Do ustáleného kádru se po letech v jiných klubech vrátil Viktor Hastík, velmi šikovná spojka s dobrou rozehrávkou i střelbou. "Jen si potřebuje s mužstvem ještě sednout a potřebujeme vylepšit obranu. Pak bychom měli podávat ještě lepší výkony," věří Missbach.

Ten má k dispozici osm velmi dobrých hráčů a ani další nijak výrazně nezaostávají. Vyčnívá z nich pátý nejlepší střelec ligy Jan Hubáček a vynikající obranář Ondřej Ondráček.

Všechno je tedy připravené k tomu, aby se v Brně po letech bojovalo o účast v elitě. A také je všechno nastaveno tak, aby po případném postupu neskončil klub jako tehdy, když přišlo nové vedení, nakoupilo draze hráče a slíbilo jim peníze, které o Vánocích došly.

"Všichni víme, že situace po postupu by byla v nejvyšší soutěži velmi těžká. Proto nemáme žádné megaplány.

Chceme vytvořit hráčům podmínky, jaké jsou standardní v nižších patrech extraligy. A budovat kádr i klub s nějakou perspektivou," vysvětluje cíle Missbach, který současnou situaci cítí i jako satisfakci za odvolání, kterého se po postupu před šesti lety dočkal.

Třeba dostane v příští sezoně další extraligovou šanci...