ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Petr Kreutzer, MF DNES

Přerov vsadil na mladé a Hastíka, cílem je záchrana

  • 0
Loni skončili házenkáři Přerova poslední a s nejvyšší soutěží se měli rozloučit. Mezi elitou je ale zachránilo rozšíření extraligy na dvanáct týmů. I proto má Sokol v nové sezoně jednoduchý cíl: nespadnout. Svůj boj začne v neděli v 10.30 na půdě Karviné.

Deset nových hráčů a především sázka na mládí, taková je strategie Přerova. "Všichni starší a zkušení hráči až na Mojmíra Valáška a Michala Hradila odešli, takže mužstvo je radikálně obměněné. Přišlo plno mladých se slušnou perspektivou, přesto jim budou zkušenosti chybět. Naším cílem je uhrát to tak, abychom nesestoupili, to znamená 10. nebo 11. místo," uvedl předseda oddílu Richard Buček s tím, že získané zkušenosti by měl mladý tým zúročit v dalších letech.

Zkušenosti má zelenáčům dodat vracející se dirigent Viktor Hastík. "Viktor v Přerově působil před dvěma lety, kdy jsme skončili na historickém šestém místě. Pak odešel do Karviné a loni hrál v Brně, protože to chtěl zkusit ve svém rodném městě. Letos se rozhodl v extralize pokračovat, tak jsme se znovu sešli a shodli jsme se na tom, že tu byl spokojený a vrátí se do Přerova. Společně s Michalem Hradilem jsou nejzkušenější a nejkvalitnější hráči našeho týmu. Na nich budeme stavět naše výkony," dodal Buček.

Jedničkou v brance místo Štolcara bude Josef Pour, který uplynulé tři roky chytal v Kopřivnici.