ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Házenkáři Plzně zabrali, po dvou porážkách uspěli v Přerově

  • 0
Zatím to není žádná razantní jízda extraligou, ale páteční večer snad házenkářům Plzně nalil novou sílu. V Přerově pokořili domácí tým 30:22 a připsali si druhou výhru v sezoně. "Nemůžeme být zatím spokojení, těch ztrát bodů už bylo dost. Ale zvedáme se krok za krokem a já věřím, že se budeme stále zlepšovat," uvedl kouč Talentu M.A.T. Martin Šetlík.

Po remíze v Kopřivnici jeho tým padl doma s Lovosicemi a minulý týden ho čekal dvojzápas na Moravě. Ve středu Plzeň smolně prohrála v Hranicích 22:24, až v Přerově zabrala. "V Hranicích jsme ještě čtyři minuty před koncem vedli 21:19 a měli jsme dva útoky na to, odskočit domácím na tříbrankový rozdíl. To se bohužel nepovedlo, naopak soupeř každou naši chybičku potrestal," litoval Šetlík.

Přesto svůj tým za zbytečnou ztrátu nehanil. "Kluci byli skleslí, ale hned po utkání jsem jim řekl, že není důvod mít hlavy dole. V hektické atmosféře podali úplně jiný výkon než doma s Lovosicemi, kdy se nám nedařilo. Jsem rád, že se z toho dokázali dostat a hned o dva dny později v Přerově už jsme měli zápas v rukách. Na druhou stranu, nic jiného než vyhrát už nám nezbývalo."

Znovu se dařilo křídelníku Vinkelhöferovi, který vstřelil devět branek a s 28 góly patří mezi nejlepší extraligové kanonýry. V Přerově mu střelecky sekundovali Milan Škvařil a Tonar. "Soupeře jsme zlomili až po přestávce. Dařilo se nám v obraně, dobře jsme sehráli i přesilové hry. Ale ukazuje se, že v lize letos není lehkých soupeřů. Boj o elitní šestku bude hodně tvrdý," odhadoval Šetlík.

Minimálně na měsíc se musí obejít bez spojky Horkého, který má zlomený prst na ruce. Tento týden Talent završí moravskou trilogii, v sobotu jej čeká zápas v Zubří. "Víme, že je třeba vozit body i z venku," reagoval plzeňský kouč.