ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Libor Teichmann, MF DNES

Házenkáři Hranic v Praze znovu neuspěli, Přerov míří za devátým místem

Domácí prostředí zatím určuje vítěze v bitvě o bronz v extralize házenkářů. Hráči Hranic proti Dukle nenavázali na výhru před vlastními fanoušky a v Praze opět podlehli, tentokrát 24:31. V sérii o bronz tak prohrávají 1:2 a ve středu budou doma v Hranicích odvracet soupeřův mečbol.

"Budeme bojovat a pokusíme se sérii ještě vrátit do Prahy," slibuje trenér Jan Hegar. V hlavním městě se včera jeho týmu znovu nedařilo, i když z toho tentokrát nebyla patnáctigólová porážka jako před týdnem.

"Podali jsme o něco lepší výkon, ale pořád to nebylo tak dobré jako jsme předvedli doma," poznamenal Hegar. "Na hráčích Dukly bylo vidět, že měli větší vůli po vítězství."

Pražané si hned v úvodu vybudovali mírný náskok, který po změně stran narostl až na devět branek.

"To už jsme bohužel nehráli dobře v útoku, neproměnili jsme několik vyložených šancí a nepřesnosti se později přesunuly i do obrany," všiml si Hegar.

Velkou spokojeností naopak září kouč Přerova Richard Buček. Jeho svěřenci vyhráli i předposlední pátý zápas skupiny o záchranu (34:27 nad Třeboní) a už mají jistotu, že ve své první extraligové sezoně obsadí nečekané deváté místo.

"Z konečného umístění i výhry mám velkou radost, ale v zápasu už oběma týmům chyběla trošička motivace a nasazení," uvedl Buček