Házenkáře Plzně povede trenér Haber

Plzeň - Házenkáři Plzně budou mít od příští sezony nového trenéra. Stávající dvojicí Milan Zeus a Vlastimil Hejtman doplní bývalý reprezentační kouč Vladimír Haber, jenž se do klubu vrací. S novou vedením čekají na hráče i nové cíle. Místo současných bojů o záchranu mají postoupit mezi šestku nejlepších týmů.

K tomu by měly pomoci i změny v kádru. Z Bad Neustadtu do mužstva přichází bývalý český a československý reprezentant Martin Šetlík, který by měl zároveň vykonávat funkci manažera týmu.

S ním se z německého klubu vrací i Adolf Blecha, který byl u dvou mistrovských titulů Kovopetrolu Plzeň v letech 1998 a 1999. Z Dukly Praha přichází do Lokomotivy další hráč původem z Plzně Zdeněk Koranda.

Lokomotiva usiluje i o další bývalé plzeňské hráče. Jan Stehlík a Lukáš Král ale zatím zůstávají v Dukle stejně jako Vojtěch Šik, který je v pražském klubu na hostování.

Kouč Haber by rád získal brankáře Lukáše Kuriala, kterému končí v Dukle smlouva, klub jednal i s dalším bývalým reprezentantem Michalem Tonarem, který ale ještě rok zůstává v Německu.

Hráči Plzně by od příští sezony měli přijít o amatérský statut a přejít mezi poloprofesionály. Vše bude záležet na výši rozpočtu, který teprve klub dává dohromady.

,