Jan Zahradníček ze Zubří v náskoku před brankářem Lovosic Arturem Adamíkem.

Jan Zahradníček ze Zubří v náskoku před brankářem Lovosic Arturem Adamíkem. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Po obratu přišel kolaps. Lovosice vezou cenný bod, jenže taky ztratily

  • 0
Úspěch, nebo ztráta? Nejspíš obojí. Házenkáři Lovosic v extraligové premiéře v Zubří smazali i sedmigólové manko, pak sami vedli, nakonec ale v čase 59:58 ztratili výhru a vezou bod za remízu 33:33.

„Je to pro nás cenný i prohraný bod zároveň. V utkání jsme vstali z mrtvých, ale po průběhu poslední čtvrthodiny jsme o bod přišli,“ litoval na klubovém webu lovosický trenér Vladimír Šuma.

Zubří vyhrálo poločas nad Lovosicemi 18:13, hosté ale v druhé půli zabrali a sami vedli o čtyři góly. Brankovou houpačku zastavil až domácí Šustáček vyrovnáním dvě vteřiny před koncem.

„Neměli jsme dobrý vstup do utkání a soupeři se podařilo odskočit na rozdíl pěti branek. Všechno vznikalo po našich technických chybách a nepřipravené střelbě, k tomu nám chyběly zákroky brankářů,“ vyčítal Šuma.

„Museli jsme změnit obranu, když nám 0:6 nefungovala. Začali jsme praktikovat obranu 1:5 na Řezníčka a ta nám pomohla k obratu v zápase. Dařilo se nám pak i dávat jednoduché branky z přechodu do první vlny,“ hodnotil trenér.

Když v 59. minutě dal svou jedenáctou trefu v zápase kanonýr Jiří Motl a lovci vedli 33:31, vypadalo to, že bitvu už dovedou k výhře. Jenže hosté snížili a osm vteřin před koncem si vybojovali devítimetrový hod. „A nám se nepodařilo útok přerušit a Šustáček nakonec srovnal,“ mrzel Šumu pokažený závěr.

Asistent Milan Berka tvrdil: „V přestávce bych s bodem spokojený byl, teď je to ztráta, když jsme byli sedm vteřin od vítězství. Domácí rozehrávali, bylo to pěkně zahrané, ale nesmí se to stát. Nejde o vraždu na hřišti, ale hráč nesmí vystřelit v poslední vteřině.“