Ilustrační foto z duelu Zlína (modrá)

Ilustrační foto z duelu Zlína (modrá) | foto: Zdeněk Němec, MAFRA

Házenkáři Zlína jsou krok od pádu do první ligy, teď musí třikrát vyhrát

  • 0
Už jen zázrak spasí házenkáře Zlína od sestupu z extraligy. Po dvou duelech v Kopřivnici prohrávají 0:2, k udržení přitom potřebují vyhrát tři zápasy, což se jim nepovedlo za celou sezonu.

Po sobotní porážce 25:27 přitom mohl tým Milana Budaye získat ve druhém střetnutí nečekanou vzpruhu. Ve druhém poločase dokázal smazat manko osmi branek (!) a v prodloužení se ujal vedení. Jenže ho neudržel a po remíze 30:30 následoval sedmičkový rozstřel, který hosté projeli.

V kritickém okamžiku selhali nejzkušenější hráči Martin Kavka a Michal Indrák, všichni exekutoři Kopřivnice naopak uspěli. Série pokračuje v sobotu ve Zlíně a pak případně v neděli na stejném místě.

Druhý regionální tým ze Zubří si po domácím vítězství 30:28 nad Jičínem pojistil sérii o konečné páté místo, ve které se utká s Lovosicemi. O třetí pozici českého play-off interligy házenkářek si zahrají ženy Zlína. V semifinálové odvetě na Slavii sahaly po senzační výhře, avšak závěr nezvládly a prohrály těsně 18:20.

„Nebyli jsme rozhodně horším týmem. Podali jsme jeden z nejlepších výkonů v sezoně,“ cenil si kouč Zlína Peter Sabadka, jehož celek se střetne o bronzové medaile s Porubou.