Zlínský kouč Peter Sabadka je s hrou omlazené celku spokojen.

Zlínský kouč Peter Sabadka je s hrou omlazené celku spokojen. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Výkony omlazených házenkářek těší i zlínského trenéra Sabadku

  • 1
Odešly jim nejlepší střelkyně, družstvo musely radikálně omladit. Přesto se interligové házenkářky Zlína drží po třetině základní části na pozici, která by jim zaručila postup do českého play-off.

„Můžeme být spokojení. Na to, že se tým oslabil, podáváme slušné výkony,“ podotkl kouč Zlína Peter Sabadka.

Na závěry je ještě dost času, vše ale nasvědčuje tomu, že Zlín si to stejně jako v předešlých dvou sezonách rozdá o semifinále s Olomoucí. Po sedmi kolech mají oba celky shodný počet bodů, Zlín je vpředu o skóre. „Prognózy se potvrzují,“ nepřekvapuje Sabadku nejpravděpodobnější scénář vývoje.

Na vzájemný duel moravských rivalek dojde až v posledních kolech podzimní a jarní části, do první konfrontace stihne Zlín ještě čtyři zápasy – třikrát v domácím prostředí. Nejbližší ho čeká už zítra od 16 hodin s Veselím nad Moravou.

„Doma jsme zvládli pěkné zápasy a věřím, že zvládneme i Veselí, přestože máme zdravotní problémy,“ prohodil Sabadka.

Jeho výběr před svými fanoušky zdolal slovenské duo Bratislava – Šaľa a dvojici nejhorších českých účastnic mezinárodní soutěže Plzeň – Písek.

„Holky jsou vnitřně přesvědčené, že soupeřky na naší úrovni dokážeme porážet a některé obrazně řečeno smést z palubovky,“ pochvaluje si Sabadka.

Mrzí ho však, že za elitními českými celky Zlín ještě zaostává. Se Slavií, Porubou a naposledy ve středu s Mostem ztratil naději na bodový zisk už v úvodní půlce.

„Holky se nemůžou zbavit zbytečného respektu. Že s nimi můžou hrát rovnocennou partii, zjistí až ve druhém poločase. Potřebují zvládnout ještě hodně těžkých utkání, abychom se mohli posunout,“ tuší Sabadka.

Tým pokračuje v hledání nových tahounek, do popředí se tlačí střelkyně Sobieská s Kamenářovou, která patří do širšího kádru reprezentace.

„Zvětšil se lepší průměr, potlačily se slabší články. Ale potřebujeme, aby vykrystalizovaly výraznější osobnosti,“ nabádá Sabadka.