ilustrační foto

ilustrační foto | foto: František Panec, MAFRA

Olomouc jako noc a den. Šest zápasů temna vystřídala série vítězství

  • 0
Výkony olomouckých házenkářek, to je jedno překvapení za druhým. Nejprve prohrály šest zápasů v řadě, aktuálně ale táhnou sérii výher. Třetí soupeř, kterého dostaly na kolena, je Veselí nad Moravou.

Panenky doma porazily jasně 30:24. „Obrat je hodně v hlavách. Za vítězství jsem hrozně rád a ještě víc za naši předvedenou hru, protože to bylo přesně to, o co se snažíme,“ přiznal trenér Zory Jan Bělka.

Veselí je největším překvapením ligy, s omlazeným týmem se probojovalo na druhé místo, na Hané se ale nedokázalo vyrovnat s obranou domácích. „Konečně se dařila střelba, percentuální úspěšnost byla mnohem vyšší a perfektně jsme zvládli obranu. I když byla trochu agresivnější, bylo tam hodně přerušování a to bylo smyslem, co nejvíc kouskovat hru soupeře. To se nám povedlo,“ všiml si kouč.

Zora je teď úplně jiný tým než v úvodu soutěže. Ten, který prohrál doma se Zlínem (18:23) a v Písku (22:25), už je pryč. „Chtěli jsme vyhrát i v předešlých zápasech, ale když se nezdařila první akce a pak přihrávka, tak šel výkon automaticky dolů. Proti Veselí už jsme dopředu neřešili, kdo je favorit a jaké je postavení v tabulce, zkrátka jsme chtěli to utkání vyhrát,“ vysvětlil Bělka.

To, že se Zoře podařila tři utkání, však nemůže úplně smazat ztrátu z úvodu soutěže. Cíl v podobě vysněného play-off je stále hodně daleko.

„Trochu nás mrzí, že teď má soutěž měsíc a půl přestávku. Ale doufám, že to do té doby nezapomeneme,“ přeje si kouč.

Pro Bělku začíná v pondělí v Olomouci kemp s reprezentací žen na kvalifikaci o MS. Tu uvidí metropole Hané už v pátek s Ázerbájdžánem (18.00) a v neděli s Litvou (11.00).