ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Marie Stránská, MF DNES

Karvinským házenkářům vstup do extraligové sezony nevyšel

  • 0
Karvinským házenkářům vstup do extraligy vůbec nevyšel. Po čtyřech kolech jsou s jednou výhrou (v Brně 30:26) desátí. „Dukla nás porazila o pět gólů a přitom byla hratelná. Se Zubřím jsme doma prohráli o gól a i to mohla být naše výhra,“ řekla karvinská pravá spojka Marek Monczka.

„A minule doma s Frýdkem-Místkem jsme měli potvrdit vítězství z Brna (22:30), ale nedokázali jsme to.“

A v sobotu je čeká duel v Jičíně, který je se třemi výhrami čtvrtý. „Pro nás jsou velkým varováním domácí zápasy. Ztratit doma čtyři body znamená, že bude složité dostat se do první osmičky,“ upozornil karvinský trenér Jaroslav Hudeček.

Co se stalo se semifinalistou z minulé sezony? „Odešli nám dva nejdůležitější hráči – Radim Chudoba a Ivan Ivkovič, což byla velká síla,“ připomněl Monczka. „Teď nám hapruje pravá strana, levá hraje sama a v tom je celý problém.“

Hudeček souhlasí, že Chudoba s Ivkovičem chybějí. Oba zamířili na Slovensko – Chudoba do Považské Bystrice a Ivkovič do Prešova.

„Nebýt tady v minulé sezoně Ivkovič, tak jsme nebyli v osmičce,“ upozornil kouč. „A po odchodu Chudoby to máme na pravé straně výrazně slabší, nemáme to tak vyvážené. Ale přesto si myslím, že se osmička dá uhrát, což jsme si dokázali v Brně. Tam jsme hráli s pravákem na pravé straně.“

Chudoba byl v minulé sezoně nejlepším střelcem Karviné. „Jeho osm deset branek v zápase nám chybí, ale nám z té role vypadli všichni,“ upozornil Jaroslav Hudeček. „Není to o Chudobovi, ale o hlavách hráčů, jak mají střílet. My máme nacvičené kombinace, my se uvolníme, my si vypracujeme šance, ale neproměníme je.“ Hudeček připustil, že klub musí sehnat leváka. „Jen aby už nebylo pozdě, abychom v lednu ještě měli o co hrát,“ dodal.

Monczka připustil, že nepřesvědčivý start ligy může být i v tom, že tým ještě není dostatečně sehraný se srbskými posilami – pravou spojkou Stefanem Bugarčičem a levou spojkou Nemanjou Skrobičem – a také nejlepším střelcem první ligy Petrem Freibergem z Náchoda. „Zatím nám to nefunguje, jak by mělo. Noví kluci si ještě nevěří, jak by měli,“ podotkl Marek Monczka.

Co Karvinští teď hlavně potřebují? „Musíme se dobře připravit na Jičín, zlepšit postupný útok a přitvrdit v obraně,“ uvedl Monczka. „Na Frýdek-Místek musíme zapomenout, i když dva ztracené body nám v konečném účtování budou chybět. Snad to doženeme.“