Házenkáři Hranic se radují z obhajoby stříbrných medailí.

Házenkáři Hranic se radují z obhajoby stříbrných medailí. | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Do práce. Stříbrní hraničtí házenkáři se posílili a startují přípravu

  • 0
Zpátky do práce. Dva měsíce si mohli hraničtí házenkáři užívat opojný pocit ze stříbrné medaile, teď už ale na něj musí zapomenout. Právě jim začíná příprava na nový ročník extraligy, v němž budou stát před náročným úkolem - svůj medailový úspěch znovu zopakovat.

Hranice totiž získaly stříbro dvakrát v řadě, přišel čas ukončit dobu stříbrnou a zaútočit na titul? „Nerad o tom vždycky mluvím,“ přiznává trenér Libor Hrabal a vždy vzápětí druhým dechem dodává, že cílem týmu je první šestka a pak se uvidí. Jenže v nové sezoně se hrací model extraligy vrací k play-off.

„Samozřejmě bych titul rád získal, ale ještě nemáme dořešené všechny posty. Čerstvě po operaci ramene je Zdeněk Čadra,“ připomněl klíčového muže Cementu v závěrečných dostizích o stříbro s Lovosicemi. „Uvidíme, jak se nám tým před sezonou poskládá a jak nám v sezoně vydrží zdraví. Chceme zase hrát o vrchní příčky, ale co z toho vyjde nakonec, to uvidíme,“ drží se kouč jako obvykle zpátky.

Známé už jsou dvě posily Cementu, tou první je výsledek rošády se Zubřím na postu pivota. Do Hranic odešel Marek Třeštík, zpátky do rodného klubu se vrátil Jakub Šíra. I druhý hráč Tomáš Mičkal přichází ze známého valašského klubu. „Věděli jsme, že Jakub Šíra půjde pryč, a potřebovali jsme náhradu, navíc Třeštík měl zájem u nás hrát. Také jsme netušili, jestli bude dál pokračovat Tomáš Galus, takže se nám přes Martina Stržínka podařilo na levé křídlo oslovit Mičkala a dostali jsme ho k nám,“ popsal Hrabal.

Tím však není změnám v Hranicích konec, posílit potřebují ještě zejména na spojce. Matěj Konšel, který se v uplynulé sezoně probojoval do reprezentace, totiž zamířil zpět do rodné Litovle, která je nováčkem nejvyšší soutěže. „Vzhledem k tomu, že se k nám Matěj obrátil zády, musíme hledat náhrady. Něco máme v jednání, ale nemůžu ještě odkrýt karty,“ přiznal Hrabal.

Dobrá zpráva však k němu zamířila od Marka Tůmy, který musel většinu minulé sezony ze zdravotních důvodů vynechat. „Už mi volal, kdy je první trénink. Ještě samozřejmě nevíme, jak a jestli se do toho Marek dostane, vypadá to ale optimisticky,“ těší Hrabala uzdravení tvůrce hry.