Plzeňský trenér Richard Řezáč

Plzeňský trenér Richard Řezáč | foto: Martin Polívka, MF DNES

Nezvládli jsme druhý poločas, mrzelo plzeňského trenéra Řezáče

  • 0
Je to další velký zádrhel v cestě do play off. Házenkářky DHC Plzeň vstoupily do nového roku domácí remízou 31:31 se Zlínem. V souboji 12. kola MOL Ligy sice vyhrály první poločas čtyřbrankovým rozdílem, nakonec však v závěru musely dotahovat náskok soupeře a remízu Západočeškám v předposlední minutě zachránila až trefa Nikoly Melicharové.

„Utkání jsme měli zvládnout. Teď nás čekají tři zápasy venku, takže musíme ten ztracený bod přivézt odjinud,“ mínil zklamaný plzeňský kouč Richard Řezáč.

Zlín v Plzni vedl jen třikrát, přesto si mohl odvézt dva body. Přitom dlouho to vypadalo na úspěšnou jízdu domácích. Po prvním poločase vedl tým DHC 19:15, čtyřbrankový rozdíl držely Plzeňanky i ve 42. minutě po gólu Panoškové (26:22). Jenže pak přišel obrat a v samotném závěru stahovaly domácí hráčky dvoubrankovou ztrátu.

„Nezvládli jsme druhý poločas a ztratili bod. Nevypořádali jsme se ve druhé půli dobře s obranným systémem soupeře, ztráceli míče a soupeř toho využíval. Měli jsme sice velmi vysoké procento úspěšnosti střelby, ale v obraně naopak podprůměrný výkon brankářek,“ mrzelo kouče Řezáče.

Plzeň zůstala v tabulce devátá. Na sedmý Písek, který jako čtvrtý nejlepší český tým v interlize drží poslední postupovou pozici do semifinále, ztrácí nyní čtyři body.