CESTOVATEL. Severoirský golfista Rory McIlroy se během dovolené hodně nacestuje.

CESTOVATEL. Severoirský golfista Rory McIlroy se během dovolené hodně nacestuje. | foto: AP

Wimbledon, box… McIlroy si užívá volna, přesto je v žebříčku už třetí

  • 1
Dám si tři týdny volna, rozhodla se mladá golfová hvězda Rory McIlroy po velkém vítězství na US Open. Hole mohou na nějakou dobu vychladnout, jejich pán si užívá dovolené doma v Severním Irsku, na tenisovém Wimbledonu a chystá se podívat i na box. A přitom stoupá golfovým žebříčkem.

Dvaadvacetiletý šampion i přes “nicnedělání“ poskočil ze čtvrtého místa na třetí díky selhání dosud bronzového Martina Kaymera na BMW International Open v Mnichově. Než se ale McIlroy v půlce července vrátí do akce na British Open, může být zase vše jinak.

V aktuální podobě žebříčku ovšem nastala dosud nevídaná situace - první tři místa obsadili hráči z Velké Británie.

Světový žebříček

1. Luke Donald (Anglie) 9,14 bodů
2. Lee Westwood (Anglie) 8,66
3. Rory McIlroy (Severní Irsko) 7,23
4. Martin Kaymer (Německo) 7,14
5. Steve Stricker (USA) 6,39
6. Phil Mickelson (USA) 5,90
7. Matt Kuchar (USA) 5,59
8. Graeme McDowell (Severní Irsko) 5,54
9. Jason Day (Austrálie) 5,43
10. Charl Schwartzel (JAR) 5,37
...
17. Tiger Woods (USA) 4,22
51. Sergio García (Španělsko) 2,60
61. Fredrik Jacobson (Švédsko) 2,29
94. Pablo Larrazábal (Španělsko) 1,68

Nadále vede Angličan Luke Donald, druhý je jeho krajan Lee Westwood a za nimi je právě McIlroy. Od roku 1986, kdy světový žebříček vznikl, tu triáda ostrovanů ještě nebyla.

Propadl se naopak Tiger Woods, jemuž od května brání v účasti na turnajích zranění. Golfový fenomén je momentálně až sedmnáctý. Navíc musí často poslouchat, že McIlroy je ještě talentovanější.

Nejen Severním Irskem zbožňovaný mladík ale zrovna teď golf neřeší.

Triumf na US Open oslavil v domovském Holywoodu a poté strávil týden s přáteli. V pondělí se chystá do Londýna na Wimbledon, aby jako zvláštní host zhlédl duel Murrayho s Gasquetem a utkání svého přítele Rafaela Nadala s Del Potrem.

Následně by měl letět do Německa a v sobotu v Hamburku sledovat boxerský zápas o titul šampiona těžké váhy mezi Vladimirem Kličkem a Davidem Hayem. Až potom McIlroy nejspíš sfoukne vrstvičku prachu ze svého bagu a pustí se zase do usilovného tréninku před dalším golfovým majorem.