Tiger Woods

Tiger Woods | foto: AP

Zapomeň, že bys hrál, uzemnil lékař Woodse. Jeho absence se protahuje

  • 1
Na greeny se vrátím na konci června, plánoval Tiger Woods. Tak na to zapomeň, vzkázal mu ve středu jeho lékař. Na turnaji AT&T National budeš maximálně divákem. Důvod: golfová legenda se ještě úplně neuzdravila ze zranění kolene a kotníku.

Pětatřicetiletý Woods závodně nehrál od doby, kdy minulý měsíc odstoupil po devíti jamkách z Players' Championship. A na svůj comeback si bude muset nějakou dobu počkat.

"Doktorův příkaz," napsal na Twitter. "Takže turnaj přijedu jenom podpořit." Výtěžek z něj poputuje na charitu - Nadaci Tigera Woodse.

Lékařský verdikt je další ranou pro amerického hráče.

Během svého herního výpadku spadla bývalá světová jednička na 17. místo, od dubnových Masters, kde se dělil o čtvrté místo, nedokončil jediný turnaj. A čekání na další vítězství brzy přesáhne 21 měsíců, naposled kraloval Australian Open 2009.

Čtrnáctinásobný vítěz turnajů major si stav levého kolene a Achillovy šlachy zhoršil v dubnu během turnaje Masters v Augustě, kdy odpaloval z nevhodného postavení na borovém jehličí. I proto minulý týden chyběl na US Open, poprvé od debutu v roce 1995.

Jeho problematický kloub už prošel čtyřmi operacemi. "Každým dnem se cítím silnější," vzkázal. "Ale ještě to není stoprocentní."

Další výzvou bude British Open, které už třikrát vyhrál. Startuje 14. července. Woods zatím ale ani nenaznačil, jestli do třetího majoru sezony nastoupí...