Petr Nič, vítěz Czech PGA Strokeplay Championship, Telč.

Petr Nič, vítěz Czech PGA Strokeplay Championship, Telč. | foto: Martin Kabát

Vítěz Nič dýchal celou dobu do ručníku, přesto v Telči obhájil

  • 0
Pekelná výheň připravila superhorkou půdu pro další turnaj české profesionální série a nedotčený jejími ústrky z ní vyšel Petr Nič. Stal se vítězem Czech PGA Strokeplay Championship v Telči se skóre čtyř ran pod par a jasně předčil konkurenci.

Nič zopakoval své loňské vítězství na hřišti u Šiškova mlýna a výrazně si polepší ve finančním žebříčku série. Trojice hráčů si zajistí účast na letošním Czech Open v Čeladné. Rozhodne pořadí po sedmém turnaji, který se uskuteční za dva týdny v Sokolově.

Telčskému dění dominovalo horko, v němž paradoxně některým hráčům mrzly úsměvy na rtech. Málokdo udržel stabilní výkonnost a třeba vítěz dvou letošních turnajů John Horsky na odpališti osmnácté jamky druhého kola po pěkném drivu jen odevzdaně a ironicky utrousil: "Konečně."

Čechokanaďan obsadil až dělené osmnácté místo a o Čeladnou bude ještě muset bojovat.

Definitivní krok bude muset udělat i dosavadní lídr Order of Merit Viktor Skalle, jenž skončil v Telči dělený třináctý.

Nič ukázal záda nejen jemu, ale i hráčům, kteří byli v prvním kole lepší. "Počasí bylo strašné, snad kolem třiatřiceti stupňů. Taky je tam psychický tlak," upozornil vítěz na to, že tentokrát bylo nesnadné udržet si dobrou výkonnost.

Petr Nič, druhé kolo Czech PGA Strokeplay Championship, Telč.

Sám se navíc potýká s alergií. "Namočil jsem si ručník a skoro celou osmnáctku jsem dýchal do ručníku, aby se mi pyl nedostal do nosu," prozradil originální metodu.

Stephen Lovey, druhé kolo Czech PGA Strokeplay Championship, Telč.

Nič se ze zadní pozice postupně dostal do průběžného vedení, ale na sedmnácté jamce drajvoval do autu. "Myslel jsem si, že to nebude stačit, že tahle rána rozhodne. Ale nakonec to stačilo," dodal spokojeně.

Petr Skopový, druhé kolo Czech PGA Strokeplay Championship, Telč.

O tři rány za sebou nechal Petra Skopového a Stephena Loveyho ze Švýcarska, kteří se podělili o druhou pozici. Prvně jmenovaný ji na letošní Pilsner Urquell Czech PGA Tour zaujal už potřetí.

czech pga strokeplay championship - konečné výsledky

Par 72: 1. Nič 140 (70+70) -4, 2. P. Skopový (oba ČR) 143 (71+72), Lovey (Švýc.) 143 (69+74) oba -1, 4. Stanislav 144 (75+69), Nový 144 (73+71) oba par, 6. Lizánek 145 (73+72), Schovánek (všichni ČR) 145 (68+77), Newell (USA) 145 (69+76) všichni +1.