Jang Jong-un vyhrál China Open o dvě rány a díky tomu se probojoval do první desítky Race to Dubai

Jang Jong-un vyhrál China Open o dvě rány a díky tomu se probojoval do první desítky Race to Dubai | foto: AP

V Číně vyhrál hlavní favorit Jang, který navázal na dobrý výkon z Masters

  • 0
Jang Jong-un skončil na Masters osmý. Nyní se v Číně raduje z vítězství na tamním Open, které se počítá do European Tour. Jihokorejský golfista si díky tomu připsal na konto 1,85 milionu eur a také si polepší ve světovém žebříčku, kde nyní zabírá 26. místo.

China Open vyhrál jeden z hlavních favoritů - Jang Jong-un z Jižní Koreje. Vítěz PGA Championship a 26. hráč světa se po většinu turnaje v Se-čou držel na nejvyšších příčkách a do finálového kola vstupoval s náskokem jedné rány na Jamieho Donaldsona a Mikka Ilonena.

Po celou neděli hrál vyrovnaný golf, za celé kolo zahrál dvakrát birdie a na poslední jamku vstupoval s pohodlným náskokem tří ran. Proto si mohl dovolit na osmnáctce zahrát bogey.

Jang Jong-un, Volvo China Open

Janga ve finále proháněli zejména hráči z Walesu. Donaldson i díky dvěma bogey na posledních dvou jamkách klesl na čtvrté místo. Naopak na díky nejnižšímu nedělnímu výsledku 67 ran si Rhys Davies polepšil o pět ran a poskočil z dvanácté na druhou příčku. Vítěz turnaje Hasana II. se o ni dělí se svým krajanem Stephenem Doddem.

V Číně se představili oba rudercupoví kapitáni a v jejich souboji byl úspěšnější Američan Corey Pavin, který na hřišti vytvořeném legendárním hráčem Garym Playerem skončil šestnáctý. Jeho evropský protějšek Colin Montgomerie zahrál ve finále 75 ran a Skot klesl na 45. příčku.

Liang Wen-čchung, Volvo China Open

Nejlepším domácím hráče se podle předpokladů stala tamní jednička Liang Wen-čchung. Jednatřicetiletý hráč, který okupuje 80. místo světového žebříčku, se umístil na sedmnácté příčce.

Volvo China Open - konečné pořadí

1. Jang Jong-un (Jižní Korea) -15
2. Rhys Davies (Wales) -13
2. Stephne Dodd (Wales) -13
4. Johan Edfors (Švédsko) -12
4. Jamie Donaldson (Wales) -12
4. Mikko Ilonen (Finsko) -12
7. Oliver Fischer (Anglie)

Kompletní leaderboard naleznete ZDE