Martin Kaymer, první kolo Open de France

Martin Kaymer, první kolo Open de France | foto: AP

Nad Versailles zuřila bouře, obhájce Kaymer šel na zteč

  • 0
Až do pokročilého soumraku se hrálo druhé kolo Open de France. Program byl přerušen na dvě hodiny a 25 minut vinou bouřky a poslední flighty docházely k finálové jamce za snížené viditelnosti. Do čela se dostal Španěl Alejandro Caňizares, jemuž ještě slunce svítilo naplno, na druhé místo se propracoval Martin Kaymer z Německa.

Caňizares zahrál dvě vyrovnaná kola, obě za 66 ran. Dnes však musel přidat o jedno birdie víc, protože na rozdíl od čtvrtka, kdy zapsal i jedno bogey, tentokrát jeho skórkartu "ozdobilo" dokonce double bogey.

Španěl měl hlavně unikátní finiš. Na první devítce, kde tentokrát své kolo končil, zahrál čtyři birdie na závěrečných pěti jamkách.

"To bych loni nedokázal, měl jsem spoustu osobních problémů a v hlavě samé negativní myšlenky," svěřil se Caňizares, syn otce, jenž si zahrál i Ryder Cup.

Kaymer, jenž byl naopak loni skvělý a letos sám bojuje o poctu být členem rydercupového týmu Evropy, se obešel bez bogey, jednu ránu na lídra ale přece jen ztratil. Obhájce titulu se na hřišti Le Golf National u Versailles těší na víkendový program. "Zítra totiž přijede táta," prozradil s úsměvem.

Z první příčky na třetí klesl Robert-Jan Derksen. "Na rozdíl od čtvrtka jsem se párkrát dostal do problémů, což mě stálo několik ran. I tak jsem ale spokojen," uvedl Nizozemec.

Robert-Jan Derksen, druhé kolo Open de France 2010.

Robert-Jan Derksen, druhé kolo Open de France 2010

To o sobě nemůže říct domácí pohaslá hvězda Jean van de Velde. Skoro zázračných 66 ran tento muž, jenž se profesionálnímu golfu už vlastně nevěnuje, zdaleka nezopakoval. Nastřádal pět ran do plusu na třech jamkách a bude rád, když projde cutem.

Francie má několik lépe postavených mužů v leaderboardu, nejlépe je na tom Grégory Bourdy (-5) na děleném šestém místě.

Lee Westwood, druhé kolo Open de France 2010.

Lee Westwood, druhé kolo Open de France 2010

O jednu lépe než v prvním kole zahrál v pátek největší favorit turnaje Lee Westwood. Angličan se drží se skóre -3 v top 20, a ačkoli po sobotní dohrávce kola pravděpodobně klesne, nemá starosti s cutem jako někteří další aspiranti na přední umístění.