Kapitán evropského rydercupového týmu Colin Montgomerie se hodlá inspirovat mezi vítěznými lídry

Kapitán evropského rydercupového týmu Colin Montgomerie se hodlá inspirovat mezi vítěznými lídry | foto: AP

Montyho potěšil evropský úspěch v Arizoně a inspiroval fotbalový kouč

  • 0
Světová jamkovka v Arizoně byla jedinečnou příležitostí pro kapitány říjnového Ryder Cupu, aby si ověřili, jak někteří hráči zvládají hru jeden proti jednomu. Na řadu přicházejí i porady s bývalými lídry týmů. Lodivod Evropanů Colin Montgomerie uvedl, že pro rady si bude chodit k vítězným kapitánům, nikoliv k Nicku Faldovi, jehož tým na minulém ročníku podlehl Američanům.

Z výsledků Match Play Championship musí mít populární "Monty" radost, vždyť Evropané domácí hráče výrazně předčili.

A tak se dosavadní průběh příprav evropského týmu na říjnový vrchol sezony může dál nést v přátelském duchu. Hráči skládají kapitánovi poklony a zatím odsunuty do pozadí jsou Montgomerieho žádosti, aby golfisté, působící na PGA Tour, se více objevovali na turnajích v Evropě.

V rozhovoru pro televizní kanál CNN, který se natáčel v Abú Zabí, se moderátor Montgomerieho zeptal, zda si půjde pro rady i k minulému lodivodovi Siru Nicku Faldovi. Slavný Skot se na několik vteřin zamyslel, poté odpověděl "ne" a následně se rozesmál.

Nick Faldo

"Spíše se zajdu poradit s vítěznými kapitány jako Ian Woosnam, Sam Torrance nebo Bernhard Langer," řekl Montgomerie s narážkou na to, že Faldův tým před dvěma lety v Louisville podlehl domácím Američanům. "Pod všemi zmíněnými jsem hrál a vyhrál," uvedl také. Faldo přitom před nedávnem vyjádřil Montgomeriemu plnou důvěru.

čtěte také

Montgomerie se chce radit i s lidmi mimo golfový svět. "Například s Garethem Edwardsem, ambasadorem Celtic Manoru, nebo s Alexem Fergusonem. Jsou to skvělí manažeři, skvělí vůdci," vysekl poklonu svému krajanovi a trenérovi fotbalistů Manchesteru United.

Alex Ferguson

Skotský kapitán v Emirátech naznačil, s kým rozhodně počítá. "Martin Kaymer z Německa, Rory McIlroy ze Severního Irska a Ross Fisher z Anglie. Ti by měli tvořit tým," řekl. Dále podotkl, že je spokojen s tím, jak se mladé evropské pušky prosazují. A že by měli málo zkušeností? "Toho se neobávám, protože hrají všechny světové akce, hrají majory a týden co týden nastupují proti svým americkým protivníkům," řekl.

čtěte také

Montgomerie bude mít letos výhodu v tom, že jako domácí kapitán bude v těsném kontaktu s greenkeeperem hřiště. U něj si může objednat, jaké greeny bude chtít. "Před turnajem se budu bavit s hráči, jak rychlé greeny budou chtít, a takové budou," uvedl Skot. Druhým dechem dodal, že toto zvýhodnění ani nebude potřeba. "Toto je poprvé, kdy máme ve světovém žebříčku před Američany navrch," dodal.