Michelle Wieová, golf

Michelle Wieová | foto: Jeff Topping, Reuters

Mladá golfistka Wieová je na MS druhá

Palm Desert - Po druhém kole mistrovství světa se mladá americká golfistka Michelle Wieová vyhoupla z dvanáctého na dělené druhé místo. Talentovaná hráčka, jež v úterý oslavila šestnácté narozeniny, zahrála v areálu Palm Desert sedm ran pod par, což se jí ještě nepodařilo. S náskokem dvou úderů zatím vede Korejka Grace Pak.

Obletovaná Wieová se při svém druhém startu mezi profesionálkami dělí o druhou příčku s krajankou Paulou Creamerovou a téměř o dvacet let starší Švédkou Annikou Sörenstamovou, jež v Kalifornii obhajuje titul.

Wieové k výkonu v druhém kole pomohlo i štěstí. Na čtrnácté jamce napálila míček do křoví, využila však toho, že se houština hemžila včelami. Podle pravidla o chování v nebezpečných situacích jejímu protestu rozhodčí vyhověli, rodačka z Honolulu tak mohla hrát z výhodnější pozice a zachránila par.
 
"Vzpomněla jsem si na situaci, kterou jsem viděla v televizi. Někdo tam tehdy nemusel odehrát míček kvůli mravencům, tak jsem požádala teď kvůli stovkám včel. Možná bych to zvládla, ale asi by to nebylo moudré rozhodnutí," poznamenala Wieová, jež loni ještě coby amatérka skončila na MS třináctá.

Výsledky - po 2. kole:
1. Grace Pak (Korea) 133 (67+66), 2. Wieová 135 (70+65), Creamerová (obě USA) 135 (66+69) a Sörenstamová (Švéd.) 135 (64+71), 5. Matthewová (Brit.) 136 (70+66) a Kerrová (USA) 136 (65+71).

,