Jiří Seifert, první kolo Casa Serena Open 2010.

Jiří Seifert, první kolo Casa Serena Open 2010. | foto: Martin Kabát

Mezi evropskou elitou veteránů si golf u Kutné Hory zahrají i dva Češi

  • 0
Český golf bude mít na čtvrtém ročníku turnaje Casa Serena Open opět dva zástupce. Stejně jako v předchozím roce to jsou Jiří Seifert a Jan Juhaniak, dva nejlepší domácí hráči v kategorii nad 50 let, kteří obdrželi pozvání od European Senior Tour.

Jejich kvalifikaci na podnik s dotací 400 tisíc eur, hraný na Roztěži u Kutné Hory od 16. do 18. září 2011, určilo pořadí domácí seniorské série.

"Jsme rádi, že u nás můžeme opět přivítat domácí hráče. Jiří Seifert i Jan Juhaniak už v minulých letech prokázali své herní kvality," uvedla Maureen Changová, zakladatelka a ředitelka hřiště Casa Serena Golf.

Poděbradský profesionál Jiří Seifert bude hrát na Roztěži potřetí. Loni skončil na děleném 61. místě (+9) a předloni při svém debutu obsadil dělenou 67. příčku (+14). Letos ho ovšem může těšit výborná forma, s níž vyhrál poslední dva turnaje PGA Senior Masters Golf Tour 2011 na Albatrossu a v Karlových Varech.

Navíc ho při červencové kvalifikaci v Anglii dělily jen dvě rány od postupu na Senior Open Championship.

"Vzhledem k tomu, že budu hrát na Casa Serena Open už potřetí, moc bych si přál konečně nepodlehnout domácí atmosféře," říká Jiří Seifert. "Rád bych prodal, co jsem natrénoval, a také bych rád navázal na výsledky v letošních turnajích. Hřiště už celkem znám a neměla by mě zaskočit ani rychlost greenů. Navíc jsem letos upravil techniku při puttování."

Jan Juhaniak si zahraje na Casa Serena Open rovněž potřetí. Profesionál působící v Beřovicích a v Motole byl prvním českým hráčem na akci European Senior Tour v roce 2008. Při svém debutu na Roztěži se dělil o 61. místo (+9) a loni skončil na 75. příčce (+18).

"Už samotnou účast na takovém turnaji beru jako úspěch. Koncem března jsem byl na operaci s levým ramenem a netušil jsem, jak rychle se dám dohromady," říká Juhaniak. "Nakonec to vyšlo, takže jsem rád, že budu ve startovním poli s několika vítězi majorů."

Oba čeští hráči se budou při Casa Serena Open těšit na přízeň domácích diváků, kteří mají vstup na Roztěž, stejně jako parkování u hřiště tradičně zdarma.