Golfové hřiště Ypsilon u Liberce.

Golfové hřiště Ypsilon u Liberce.

Golfisté pomohou na Ypsilonce rodinám postiženým povodněmi

  • 0
Golfové hřiště Ypsilonka bude dějištěm charitativního turnaje na pomoc lidem, postiženým povodněmi na Liberecku. Uskuteční se ve čtvrtek 19. srpna a účastníci zaplatí startovné ve výši dvou tisíc korun. Výnos bude věnován rodinám v Mníšku a Fojtce.

Ypsilonka leží v těsné blízkosti obou obcí, patřících mezi nejvíce poničené. "Už máme přihlášeno kolem třiceti lidí, plno jich potvrdilo účast telefonem. Čekám, že se to zaplní, lidé se přihlašují krátce před turnajem," uvedl pro golf.idnes.cz manažer hřiště Stanislav Lisner.

Upozornil, že povrch nebude ve stoprocentním stavu, protože samo hřiště bylo záplavami poškozeno. Dravá voda poničila většinu jeho komunikací a hracích ploch, takže muselo být dočasně uzavřeno. "Už je v provozu jedna devítka a děláme všechno proto, aby se ve čtvrtek hrálo na celé osmnáctce."

Škoda na hřišti, přes něž se voda doslova přehnala, je odhadována na dva miliony korun. "Strhlo nám to mosty a cesty, jedna je komplet pryč, ještě teď je na jednom místě třímetrová díra," doplnil Lisner.

Pořadatelé turnaje vyzývají jednotlivce i firmy, které si mohou například koupit celý flight, k dalším dobrovolným příspěvkům. "Lidé, kteří nemohou přijet, už posílají příspěvky nám nebo přímo na účet Mníšku. Hrát nebudou, ale jako by zaplatili green fee," prozradil manažer Ypsilonky.

V tamní klubovně budou v době konání turnaje vystaveny fotografie, dokumentující rozsah bleskové povodně.