Český golfista Filip Juhaniak rozmýšlí svůj další tah na hřišti na Kunětické

Český golfista Filip Juhaniak rozmýšlí svůj další tah na hřišti na Kunětické Hoře, kde se koná turnaj evropské Challenge Tour. | foto: ČTK

Golfová série European Tour se možná vrátí, míří ke Kunětické hoře

  • 1
Do České republiky by se už za rok mohl vrátit golfový turnaj nejvyšší evropské série European Tour. Z nižší Challenge Tour na něj pravděpodobně povýší akce, která se letos a loni uskutečnila na hřišti u Kunětické hory.

Informaci o posunu do vyšší série, termín, dotaci či o hřišti, kde se bude hrát, organizátoři zatím nekomentovali. Akci oficiálně představí příští týden i za účasti Bena Cowena, ředitele mezinárodních vztahů European Tour.

Před rokem a letos se hrál v rámci Challenge Tour, druhé evropské ligy, turnaj D+D Real Czech Challenge Open. Pro příští rok pořadatelé oznámili, že se turnaj bude jmenovat D+D Real Czech Masters 2014 a má být součástí European Tour.

Pokud se bude hrát v rámci European Tour, tak se do Česka elitní okruh vrátí po třech letech. Tři ročníky European Tour se od roku 2009 uskutečnily na Čeladné, ale loni už byl termín kvůli nedostatku financí zrušen a letos nebyl vypsán.

,