Na Czech Masters po prvním dnu vede de Jager, Kořínek je patnáctý

  • 4
Prestižní golfový turnaj D+D Real Czech Masters v resortu Albatross ve Vysokém Újezdu odstartoval. A vůbec nejlépe ho rozehrál Jihoafričan Louis de Jager, který vede s osmi ranami pod par. Nejlepší z českých reprezentantů Aleš Kořínek je v podniku evropské série DP World Tour na děleném 15. místě se ztrátou čtyř úderů na čelo.

Pořadí je po prvním hracím dni hodně vyrovnané. De Jager má náskok jedné rány na druhého Belgičana Thomase Pieterse, dvojnásobného vítěze turnaje.

Pod limit hřiště Albatross se z tuzemských zástupců dostali také sedmnáctiletý amatér David Tomi (-3), Michal Pospíšil (-2), osmnáctiletý amatér Matěj Bača, Šimon Zach a Filip Mrůzek (všichni -1). Mrůzek minulý rok obsadil celkovou 12. pozici a vylepšil české maximum v nejvyšší evropské sérii.

Zatoulané hole jsou minulost. Czech Masters si užívám, říká po prvním dnu Mrůzek

O jeden úder víc na 18 jamkách potřebovali průběžně třetí Němec Marcel Schneider, Fin Tapio Pulkkanen, Jordan Gumberg a další Američan Johannes Veerman, který obhajuje loňské vítězství. Hvězdný Angličan Ian Poulter začal výsledkem -2.

Nejlepším Čechem je Aleš Kořínek, který zahrál čtyři rány pod par, což ho vyneslo na dělené 15. místo. Jen o ránu více zahrál amatér David Tomi z místního Albatrossu. Na druhém místě ránu za vedením je dvojnásobný vítěz turnaje Thomas Pieters, který zahrál 65 ran (-7).

Že je z Čechů nejlepší bývalý brankář Zlína Kořínek? Zaslouženě. Na první jamce, která byla v jeho případě desítka, se po vyhozeném drivu dokázal zachránit za bogey, a pak se postupně rozjel.

Musíte si věřit, pak dokážete cokoli, říká golfista Poulter, hvězda Czech Masters

Parádně mu vyšla první, tedy jeho druhá devítka, kterou začal skvělým eaglem na pětiparové desítce. Na green se dostal druhou ranou a pak zavěsil předlouhý putt z více než 20 metrů do eaglu.

„Ten eagle na jedničce byl parádní. Proměnil jsem hodně dlouhý putt a musím říct, že puttování mě dneska opravdu drželo,“ řekl pro oficiální web turnaje Kořínek.

Zaujal také teprve dvanáctiletý český reprezentant Louis Klein, jenž je nejmladším golfistou v historii DP World Tour, zahrál čtyři rány nad par a patří mu dělená 121. příčka. Osmý ročník turnaje s dotací 1,75 milionu eur bude pokračovat pátečním druhým kolem a vyvrcholí v neděli.

D+D Real Czech Masters ve Vysokém Újezdu

Turnaj evropské série DP World Tour (par 72, dotace 1,75 milionu eur)

1. De Jager (JAR) 64, 2. Pieters (Belg.) 65, 3. Schneider (Něm.), Gumberg, Veerman (oba USA), Pulkkanen (Fin.) všichni 66, 7. Mansell (Angl.), Forrest (Skot.), Green (Malaj.), McLeod (Austr.), Hidalgo (Šp.), Paratore (It.), Leon (Chile), Rozner (Fr.) všichni 67,... 15. Kořínek 68, 28. am. Tomi 69, 38. Pospíšil 70, 55. am. Bača, Mrůzek, Zach všichni 71, 79. Brixi 72, 103. Benák, Daněk, am. Jelínek (všichni ČR) všichni 74.

,