Klára Spilková ve finálovém kole European Young Masters.

Klára Spilková ve finálovém kole European Young Masters. | foto: FFGolf-Alexis Orloff

Češi v Texasu i s mírným zlepšením zůstali na konci výsledkové listiny

  • 0
Půlkrok vpřed udělali čeští reprezentanti na The Spirit International Amateur Championship v Texasu. Po třetím kole se společně s Filipínami dělí o osmnácté místo ze dvaceti zúčastněných zemí. V noci na dnešek Středoevropského času je na hřišti Whispering Pines Golf Clubu čeká poslední kolo. V čele je tým domácích Spojených států.

Čtyřčlenný amatérský tým, složený z hráčů v juniorském věku, udržel v pátek zhruba podobnou výkonnost, jakou se prezentoval v předchozích dnech. Mužské i ženské dvojice hrají ve formátu best ball, výsledky se sčítají. Češi hráli postupně 146, 147 a 145 ran, naposledy jednu nad par.

Podobně jako ve čtvrtek se více dařilo Jiřímu Kordovi s Davidem Procházkou. Jejich 70 úderů (-2) znamenalo posun v mužské kategorii na dělenou šestnáctou pozici s reálnou šancí ohrozit ve finálovém programu tři jen o málo lepší týmy z průběžného pořadí. Vedou Italové o tři rány před USA.

Naopak pozice Američanek v čele je jistá - o sedm ran před Kolumbijkami. Pro srovnání - Klára Spilková s Karolinou Vlčkovou zaostávají za prvním místem o devětadvacet úderů. Ani ve třetím kole se nedostaly do mínusových čísel. Se skóre 75 (+3) se alespoň o dvě rány zlepšily oproti čtvrtku, kdy hrály nejhůř. Mezi ženami zůstávají na předposledním devatenáctém místě. V případě dnešního zlepšení by mohly ohrozit dvě družstva před sebou.

Kapitán týmu Miroslav Holub ve svých zprávách po Českou golfovou federaci uznává, že pro mladý tým, který sbírá zkušenosti pro mistrovství světa 2010 v Argentině (The Spirit se koná v mezidobí šampionátů v lichých letech), je konkurence v Texasu velmi silná. Největším problémem je Češkám a Čechům hra na rychlých greenech.