John Horsky, vítěz Czech PGA Matchplay Championship 2010

John Horsky, vítěz Czech PGA Matchplay Championship 2010 | foto: PGAC

Čechokanaďan Horsky dál vládne, mezi českými profesionály opět vyhrál

  • 0
Silné větrné poryvy, jež se zvedaly v závěru středečního semifinále, jako by předznamenaly finálový program domácího profesionálního šampionátu ve hře na jamky. Rozfoukanou Ropici nakonec jasně ovládl John Horsky a získal osmdesátitisícovou prémii jako největší podíl z dotace 300 000 korun.

Je to druhé vítězství Čechokanaďana, jenž jako učitel golfu působí na několika severočeských hřištích, v letošním ročníku tuzemské profesionální série. Vyhrál už úvodní díl seriálu - Prague Open ve Mstěticích.

Horskymu se vyplatila taktika malého úsporného bagu. Hole totiž při turnajích nosí zásadně na zádech a na podbeskydském kopcovitém hřišti absolvoval v každém ze tří hracích dnů šestatřicet jamek. Postupně porazil Jiřího Maglena, Jiřího Štryncla, Petra Mrůzka a Slovince Daniela Kraljiče.

John Horsky, Czech PGA Matchplay Championship 2010, Ropice.

Ve finále, které se odehrálo za velice teplého počasí, aktérům znepříjemňoval život nárazový vítr. Bylo poměrně jasnou záležitostí nejlepšího muže Czech PGA Matchplay

Championship. Hrálo se na 36 jamek a už v polovině měl Horsky náskok čtyř jamek před Viktorem Skallem. Čecha, jenž byl ještě loni amatérem, zdolal 7/6.

Viktor Skalle, Czech PGA Matchplay Championship 2010, Ropice.

order of merit 2010

1. Horsky 173 000
2. Skalle 123 000
3. Lizánek 86 733
4. P. Skopový 73 900
5. F. Mrůzek/am. 57 450

Skalle podal rovněž vynikající výkon. Do čtvrtečního programu nastoupil sužován zdravotními problémy, přesto zkušenému protivníkovi vzdoroval, jak mohl.

Horsky si díky prémii upevnil vedení ve finančním žebříčku Order of Merit.

Z duelu o třetí místo si pomyslný bronz odvezl Kraljič, který si poradil s Jakubem Jandou. U obou jde o nejlepší umístění na turnajích Pilsner Urquell Czech PGA Tour. Utkání bylo velice vyrovnané a skončilo až na 18. jamce.

Daniel Kraljič, Czech PGA Matchplay Championship 2010, Ropice.

Daniel Kraljič, Czech PGA Matchplay Championship 2010, Ropice.

Jakub Janda, Czech PGA Matchplay Championship 2010, Ropice.

Jakub Janda, Czech PGA Matchplay Championship 2010, Ropice.

czech pga matchplay championship - výsledky

Finále (na 36 jamek): Horsky (Kan.) - Skalle (ČR) 7/6. O 3. místo: D. Kraljič (Slovin.) - Jakub Janda (ČR) 1/0.