Club House golfového hřiště v Carnoustie.

Club House golfového hřiště v Carnoustie. | foto: Profimedia.cz

Carnoustie hlásí: server vydržel, rekord překonán

  • 0
Přesně 4 minuty a 57 vteřin trvalo, než se největší skotský amatérský turnaj do posledního místa naplnil. Klání, které se tradičně hraje v Carnoustie, tak překonalo všechny své dosavadní rekordy.

Craw's Nest Tassie – to je název jednoho z nejpopulárnějších skotských amatérských turnajů, kterého se může zúčastnit kdokoliv s hendikepem 18 a nižším. I přesto, že se bude hrát až v září, už nyní se do něj mohli hráči přihlásit.

A trvalo jim to na internetovém online formuláři necelých pět minut, než se vyčerpala všechna dostupná místa. Mimo jiné to svědčí o dobré práci IT specialistů, neboť server nápor zájemců vydržel a "nespadl".

Loni se organizátoři velmi divili, když se kapacita soutěže naplnila během sedmi minut. Letos byl tento rekord ještě překonán. První zápis do turnajové listiny byl prý přijat jen 30 vteřin po oficiálním spuštění celého přihlašovacího systému.

Přihlášky na skotský turnaj přicházely z mnoha zemí světa – z Kanady, Spojených států, Holandska i Švédska. A pochopitelně nejvíce účastníků bude z britských ostrovů. Turnaj Craw's Nest Tassie se poprvé hrál v roce 1927 a letos to bude jeho 77. ročník.

Není se co divit – kdo by si nechtěl zahrát na jednom z neslavnějších hřišť, kde se koná The Open – v Carnoustie? Letošní rok je již pasé – nezbývá tedy, než počkat na 2011.