Wurz končí. Kdo přijde na jeho místo?

  • 14
Šanghaj - S blížícím se koncem sezony se začíná stále víc projasňovat jezdecké složení příští sezony. Nedávno ohlásil odchod z Toyoty Ralf Schumacher, nyní se podobně vyjádřil Alex Wurz. Třiatřicetiletý Rakušan ale neoznámil odchod z týmu, Končí se závoděním úplně. Ve Williamsu možná zůstane. Jako testovací pilot.

Wurz letos nasbíral třináct bodů a za týmovým kolegou Rosbergem zaostává pouze o dva body, ale rychlost mu očividně chybí.

V kvalifikacích ho mladý Němec pravidelně poráží rozdílem třídy a do čela výsledkové listiny se párkrát prosadil jen díky štěstí v chaotických závodech jako bylo Monako. A samozřejmě díky spolehlivosti.

Rozhodnutí prý Wurz učinil už po Velké ceně Kanady. Ale na veřejnost proniklo až nyní - chtěl v klidu dokončit sezonu v sedačce Williamsu, kde je oceňován zejména pro své výjimečné testovací schopnosti.

Wurz ani nikdo jiný nesdělil ani na přímý dotaz důvod odchodu, ale ví se, že Williams o jěho závodních službách ještě nedávno uvažoval i pro následující sezonu. Dalšími kandídáty byli Adrian Sutil, Nelson Piquet a současný testovací jezdec stáje Kazuki Nakajima.

Williams zatím nepotvrdil, zda zůstává Nico Rosberg. S jeho službami panuje vysoká spokojenost, ale stále častěji se o něm hovoří jako o náhradě za Alonsa u nejlepšího týmu sezony, u týmu McLaren.

Alexander Wurz ze stále Williams při havárce na okruhu ve Fidži.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž