Webber zaplatil za smyk vysokou cenu

Manáma - Jaký je rozdíl mezi šestýma třetím místem v cíli velké ceny F1? Pro Marka Webbera z Williamsu to byl jeden smyk. Australan se v Bahrajnu držel na třetím místě, když asi dvacet kol před koncem dostal v plné rychlosti smyk a jen se štěstím netrefil žádnou překážku a vrátil se zpět do závodu.

Na lepší než šestou příčku to ale nestačilo. "Byl to hodně těžký závod," přiznal.  Na konečné šesté místo se Weber propadl v předposledním kole, když ho předjel Pedro de la Rosa s McLarenem.

"Bohužel jsem v zatáčce číslo deset dostal ve druhé polovině grand prix smyk a přišel o dvě místa. Poškodil jsem si přitom gumy a tím se zhoršily jízdní vlastnosti mého vozu. Auto se šílené klepalo. Proto se mě přeskočil i de la Rosa. Jinak nám ale Michelin dodal skvělé gumy a také všichni v týmu pracovali na jedničku," uvedl Webber.
 
Jeho stájový kolega Nick Heidfeld zažil ještě horší den, když mu ve 26. kole odešel motor BMW. "Je to zklamání, zvlášť proto, že jsem se držel na docela solidní pozici a mohl jsem si vybojovat pár důležitých bodů. Na druhou stranu je třeba vzít v úvahu, že motor absolvoval už druhý závod v těžkých podmínkách. Věřím, že v příštích grand prix se nám ta těžká práce vyplatí," sdělil německý pilot.
 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž