Webber ukořistil další tři body

Nürburgring - Velká cena Evropy, která se konala na okruhu Nürburgring, odměnila tým Jaguar dalšími třemi body za šesté místo Marka Webbera. Australan v závodě obsadil jen o příčku horší místo než pětinásobný světový šampion Michael Schumacher. Pokud by nedostal desetivteřinový trest stop and go, mohl být na bodech také druhý pilot stáje Antonio Pizzonia. Brazilec však obsadil až desátou příčku.

Australan Webbber byl se svojí jízdou spokojený. "Byl to těžký závod, ale dal nám tři body. Jsem trochu roztrpčený z toho, že jsme nedosáhli úplně kvalitního nastavení vozu. Během prvních dvou částí závodu jsem se potýkal s drobnou nedotáčivostí. Po druhé zastávce v boxech se už jelo skvěle. Bylo příjemné bojovat s BARem Jensona Buttona. Nakonec mě mechanici pomohli udržet se před ním," sdělil Webber.

Antonio Pizzonia byl o poznání smutnější. "Při druhé zastávce v boxech jsme se s mechaniky nějak nedomluvili. Hledáme důvody, proč se tak stalo. Ale zdá se, že jsem na vůz dostal špatné gumy a ty mi jízdu vůbec neusnadnily. Auto se špatně řídilo a navíc jsem dostal desetivteřinový trest, takže jsem byl nucený skončit mimo bodované příčky. Celý víkend jsme jen namáhavě hledali správné nastavení. Potěšitelná je naopak spolehlivost vozu," uvedl Brazilec.

Hlavní technik Jaguar Mark Gillan dodal: "Na tento závod jsme si věřili, protože jsme věděli, že máme dobrou strategii a povedla se nám i kvalifikace. To se dnes vyplatilo. Oba závodníci dobře odstartovali a celý závod jeli skvěle."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž