Jason Button s vozem BrawnGP při tréninku v Bahrajnu.

Jason Button s vozem BrawnGP při tréninku v Bahrajnu. | foto: Reuters

Vyhrajeme, věří si v Bahrajnu Button. Pak ale nastanou těžké časy

  • 2
Čína je zapomenuta, v Bahrajnu zamíří tým Brawn GP za vítězstvím. Po pátečních trénincích zářil lídr šampionátu Jenson Button spokojeností. "Naše auto se tady cítí mnohem lépe než v Šanghaji. Nemám k němu žádné připomínky," prozradil hovorný Brit.

Navzdory tomu, že Brawn GP jako jeden z mála týmu od úvodního podniku v Austrálii nepředstavil na autě žádné nové součástky, je Button přesvědčen, že nedělní vítězství v Sáchiru je blízko.

Po pár kolech se podařilo auto dráze, na které nikdy předtím nejezdilo, dokonale přizpůsobit. "Šlo to jako po másle," pokračoval. "V prvním tréninku jsme se trochu prali s nastavením, protože v takovém horku jsme ještě nejezdili. Ale povedlo se a odpoledne bylo vše v nejlepším pořádku."

Button prozradil, že na závod a tedy na dlouhé jízdy bez zastávky je auto připraveno na sto procent, jen o vítězství v kvalifikaci bude pravděpodobně muset hodně bojovat. "V rychlosti na jediné kolo ještě potřebujeme na stroji trochu zapracovat."

Čekám zlepšení McLarenu, říká Button

Nebývá zvykem, aby některý z jezdců hodnotil své soupeře, ale Jenson Button se nebál odhadnout šance svých největších předpokládaných rivalů.

Nejrychlejší čas Nico Rosberga ho ani trochu nevystrašil. "Williams jel jako každý pátek s minimem paliva. To je celkem jasné."

Další stáje jsou trochu větší neznámou. "Co se týká Red Bullu, zatím je těžké odhadovat, jak na tom jsou. Ale myslím, že budou konkurenceschopní. To samé se dá říct o Toyotě."

Vedoucí jezdec mistrovství světa věří také McLarenu, nejrychlejší čas Hamiltona v úvodním tréninku nepovažuje za náhodný. "McLaren vypadá zas o něco lépe. Myslím, že měli určitě víc paliva než Williams a podle mě budou bojovat s nejlepšími."

Do Barcelony, kde se pojede za čtrnáct dní, nahlásila řada týmů výrazná vylepšení svých monopostů. Než přijde do formule 1 toto zemětřesení, které může důkladně zamíchat pořadím, měl by v současnosti nejlepší tým Brawn GP získat tolik bodů, kolik jen půjde.

"Potřebujeme, abychom před návratem do Evropy pobrali co možná nejvíce bodů," řekl Button. "Ve Španělsku a v Monaku očekáváme už mnohem tvrdší boj."

Také Brawn GP přiveze do Barcelony nové díly, které by mu měly přidat na rychlosti. "Doufáme, že to bude stačit. Zrychlovat budou všechny auta na startu, takže je potřeba ani na chvíli nepolevit ve vývoji," dodal zkušený pilot.

Výsledky tréninku najdete ZDE


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž