Michael Schumacher

Michael Schumacher na tiskové konferenci před GP Německa. | foto: Marek Hlava, iDNES.cz

V Monze řeknu všechno, slíbil Schumacher

  • 23
Hockenheim - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) - Když v pátek ráno proklouzl ve sněhově bílé košili a kalhotách paddockem do motorhome Ferrari, na pozdravy pokřikujících novinářů nereagoval ani pohledem. Vše, co chtěl říct, sdělil Michael Schumacher na čtvrteční tiskové konferenci: "Uvidíme v Monze, tam by mělo být hotovo. Tady vám opravdu neřeknu, jestli budu pokračovat," odrážel dotazy na svou budoucnost.

Lze předpokládat, že Michael Schumacher chce ukončit kariéru titulem mistra světa. S ním by mohl odejít i šéf stáje Jean Todt, kterému bylo letos šedesát let. Pokud ale Ferrari letos nevyhraje, mohou ještě oba pokračovat. "K tomu nemám co říct. Bavme se o něčem jiném," odmítl diskuzi německý jezdec.

Ale podaří se Schumacherovi vyhrát vytoužený osmý titul už letos? Nebo to bude dosud vedoucí Fernando Alonso? Koho z nich bude po Velké ceně Brazílie hřát další titul mistra světa?

"Je to hodně vyrovnané. Všichni musíme závodit na hranici možností. Je to na hraně a je snadné přepadnout na jednu nebo druhou stranu. Každý závod může být úplně jiný a rozhodovat budou maličkosti. Takže uvidíme," popsal situaci sedminásobný mistr světa.

Prestižní časopis F1 Racing zveřejnil odvážnou myšlenku, podle které by Michael Schumacher měl ukončit kariéru v roce 2008 v BMW, protože jak on, tak automobilka by na této spolupráci ohromně vydělali. To ale sedmatřicetiletý jezdec odmítá.

"K tomu nic nemůžu říct. Nic o tom nevím," zvolil jednu ze svých nejčastějších odpovědí jezdec Ferrari.

K aféře zakázaných křídel týmu BMW-Sauber se rovněž nechtěl vyjadřovat. Jen poznamenal, že vývoj monopostu jeho týmu nijak neovlivnila.

"Pracujeme na aerodynamice průběžně celý rok a postupně zlepšujeme auto, stejně jako to dělají všichni ostatní. A někdo je prostě nápaditější a úspěšnější než jiní," řekl Schumacher.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž