Japonec Jamamoto, Super Aguri

Japonec Jamamoto (Super Aguri) pojede v Německu první Velkou cenu kariéry. | foto: Marek Hlava, iDNES.cz

Tým Super Aguri na okruh v Istanbulu zatím nemůže

Tým Super Aguri se stále zmítá ve finanční krizi a jeho start ve víkendové Velké ceně Turecka formule 1 je vážně ohrožený. Je možné, že do závodu odstartuje jen deset stájí. Vzhledem k finančním potížím byl japonskému týmu prozatím odepřen přístup do areálu okruhu v Istanbulu.

Při Velké ceně Španělska tým podpořila automobilka Honda, která mu dodává motory. Její výkonný ředitel Nick Fry už prý vedení formule informoval, že stáj v neděli nepojede. Podle zdroje agentury Reuters to však ještě nemusí být pravda. "Počkáme na zítřejší rozhodnutí," uvedl zdroj.

Tým Super Aguri měl existenční potíže už před začátkem sezony a dokonce musel zrušit i oficiální prezentaci nového vozu. Až těsně před startem ročníku oznámil šéf stáje Aguri Suzuki dohodu s britskou společností Magma Group, která ale nakonec z obchodu vycouvala a fungování stáje je tak na vážkách.

Stáj se ve formuli 1 poprvé představila 12. března 2006 v Austrálii. Na kontě má od té doby 38 závodů a vloni zásluhou Takumy Sata získala dosud jediné čtyři body v Poháru konstruktérů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž