Trulli pole position nezopakoval, měl závadu

Indianapolis - Ačkoli Ralf Schumacher vyjel pro Toyotu osmé místo na startu Velké ceny USA, jeho týmový kolega Jarno Trulli začne z předposlední řady. A to obvykle bývá v kvalifikacích lepší. V Indianapolis ho však hned v úvodu zklamalo auto. "Byla to hodně krátká kvalifikace," postěžoval si. "Hned při prvním letmém kole se objevila závada zadního zavěšení."

Aby toho nebylo dost, byl Trulli s vozem povolán k převážení, takže mechanici japonské stáje už neměli dost času, aby závadu odstranili.

Ital sice zmiňovaný okruh dokončil, ale s neopraveným zavěšením nemělo smysl vyjíždět na dráhu.

"Kvůli starým pneumatikám jsem nebyl příliš rychlý, a poté by byl risk vyjíždět."

"Než začal tým měnit součástku uprostřed zadních ramen zavěšení, musel jsem na převážení, a pak už prostě nebylo dost času. Byl jsem z elitní šestnáctky venku," vysvětloval držitel loňského pole position.

"Je to velká škoda, protože našemu auto tahle dráha sedí. Dělali jsme si před kvalifikací velké naděje, a teď začneme skoro z nejhorší možné pozice."

Ralf Schumacher byl s osmým místem na startu spokojen, i když podle něj mělo auto na víc. "Byla to celkem pohodová kvalifikace," uvedl Němec. "Prvními dvěma částmi jsme prošli celkem bez problémů, ale pak nás trápila přilnavost a vyvážení. Nedostali jsme z našeho vozu maximum."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž