Trulli fandí Itálii, Coulthard nikomu

Montreal - Každá velká cena formule 1 je pravidelně zahajována čtvrteční tiskovou konferencí. Tentokrát v Kanadě se jezdci nemohli vyhnout otázkám směřujícím k právě probíhajícímu mistrovství světa ve fotbale. Ital Fisichella z Jordanu je velkým fanouškem svého týmu: "Zápasy sleduji a myslím, že Itálie je velmi silná. Doufám, že vyhraje." Skotský pilot David Coulthard své barvy na šampionátu neuvidí. Snad proto ho nyní fotbal nezajímá. "My jsme byli natolik zaneprázdněni oslavami vítězství v Monaku, že jsme neměli čas věnovat pozornost něčemu, co se děje na druhé straně zeměkoule," zasmál se jezdec McLarenu.

Giancarlo Fisichella se kromě zmínky o svém národním týmu snažil dokázat, že fotbalu opravdu rozumí. "Favority jsou rovněž Brazílie, Argentina a vypadá to, že i Senegal. Francie nevypadá vůbec dobře. Nejdřív prohráli, pak remizovali. Pokud chtějí jít dál, budou to mít hodně těžké. Pak by se mohli utkat ve finále s Itálií," skončil Fisichella opět u svých.

Jarno Trulli získal v posledním závodě v Monte Carlu první body sezony a nyní má určitě jiné starosti než sledování fotbalu. Přiznal však, že i když velkým fanouškem kulatého míče není, několikrát neodolal a televizi si zapnul.

"Příliš fotbal nesleduji a tady máme navíc ten problém s časovým rozdílem (Šampionát se hraje v Japonsku a Korei, formule 1 se nyní jede v kanadském Montrealu). Dvě noci jsem však nemohl spát, a tak jsem na to koukal. Viděl jsem Francii a také Itálii. Jak už řekl Giancarlo, vypadá velmi dobře. Měli bychom postoupit do finále. Doufám, že to nedopadne jako poslední evropský šampionát, kdy jsme dostali ve finále gól v poslední minutě," vzpomněl Trulli.

Australan Mark Webber není ze své vlasti příliš zvyklý sledovat fotbal, přesto si k tématu rovněž řekl své. "Vždy se rád dívám na sport. Na šampionátu hrají nejlepší fotbalisté světa a je radost je sledovat. Austrálie se sice do turnaje neprobojovala, ale mám komu fandit, přeji to Itálii," nezapřel Webber, že jezdí pro italskou stáj Minardi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž