Sebastian Vettel se raduje z triumfu ve Velké ceně Itálie.

Sebastian Vettel se raduje z triumfu ve Velké ceně Itálie. | foto: AP

Na Schumachera nemám, odmítá srovnání Sebastian Vettel

  • 4
Německý pilot Sebastian Vettel odmítl přirovnání, že jeho současná nadvláda ve formuli 1 jedna je podobná dominanci jeho krajana a sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera.

Vettela k někdejšímu jezdci Ferrari přirovnal Lewis Hamilton z Mercedesu poté, co pilot Red Bullu minulý týden v Koreji vyhrál čtvrtou Velkou cenu za sebou a celkově osmou v sezoně. Při předcházející Grand Prix v Singapuru byl navíc Vettel, který si může v neděli v Suzuce zajistit čtvrtý titul mistra světa, o dvě vteřiny na kolo rychlejší než jeho rivalové.

"Je to hezký kompliment, ale Singapur byl opravdu výjimka," reagoval podle agentury Reuters Vettel. "Když se podíváte na Koreu, tak rozdíl v celém závodě byl mezi třemi a šesti vteřinami. Zatímco před deseti lety se pohyboval kolem třiceti a šedesáti," přidal v narážce na roky 2000 až 2004, kdy Schumacher získal pět mistrovských titulů.

Sebastian Vettel při třetím tréninku na Velkou cenu Singapuru.
Sebastian Vettel při třetím tréninku na Velkou cenu Singapuru.

"Samozřejmě je hezké mít náskok, ale tři vteřiny pořád znamenají, že jediná chyba vás může připravit o vedení. Takže oproti minutě jde skutečně o minimum," uvedl Vettel, který má v průběžném pořadí seriálu náskok 77 bodů před druhým Fernandem Alonsem.

Čtvrtý mistrovský titul za sebou si může šestadvacetiletý Němec zajistit už čtyři závody před koncem šampionátu. Musí však v neděli v Japonsku zvítězit a jeho španělský konkurent z Ferrari nesmí dojet v první osmičce.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž