Schumacher získal první hockenheimské pole position

  • 1
Hockenheim - Michael Schumacher získal při sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Německa první pole position na Hockenheimringu. Pětinásobný mistr světa byl nadšen bitvou o pole position, kterou svedl se svým mladším bratrem Ralfem na williamsu. "Je to jako sen, získat první pole position na Hockenheimu. Ještě kdybych vyhrál i zítra," přeje si Němec. "Hodně mě to láka. Rád bych zítra stál na nejvyšším stupni. S Ferrari se mi to tady ještě nepodařilo. Hodně mi dnes pomohli fanoušci, Byli skvělí a jejich povzbuzování mě hnalo vpřed."

"Při svém druhém kole jsem příliš najel na obrubník, auto se stalo na chvíli neovladatelným a já vyjel z trati," popisoval svůj jediný vážnější problém pilot Ferrari.

"Budeme pracovat na tom, abychom byli i zítra nejrychlejší. Na této nové trati je výbornou novinkou, že i když nezvládnete auto a vyjedete z trati, můžete v naprosté většině případů pokračovat. Je to fér a navíc velmi bezpečné," pochvaloval si.

Rubens Barrichello skončil třetí. Po dopoledním tréninku, o který ho připravil příliš silný kontakt s bariérou, to považoval za úspěch. "Musím poděkovat technikům za práci, kterou odvedli na mém voze. Dopoledne jsem ztratil hodně času."

"Toto je typ trati, kde musíte jet naplno po celou dobu a malinká chybička Vás může připravit o vše. Doufám, že zítra to bude výborný závod jak pro mě, tak i pro Ferrari," dodal Brazilec.

Sportovní ředitel Ferrari Jean Todt byl potěšen, že po pěti vítězstvích Juana Pabla Montoyi opět odstartuje z prvního místa jeho pilot. "Jako obyčejně jsme byli svědky úžasného souboje o pole position. Michael ukázal, že neztratil motivaci a Rubens předvedl skvělý výkon, když vezmeme v úvahu, že přišel o polovinu dopoledních tréninků."

"Také jsme se přesvědčili, jak je jednoduché na této trati chybovat. Očekáváme, že v neděli bude ještě větší vedro a auto i pneumatiky budou hodně namáhané. Michael by rád pro nás ve své domácí velké ceně získal vítězství," nechal se slyšet Todt.

"Doufám, že prolomíme tradice, podle které se z pole position nevítězí," narážel na poslední výkony Juana Pabla Montoyi technický ředitel Ross Brawn. "Zvolili jsme dnes správné pneumatiky, snad tomu tak bude i zítra. Bude ale vedro. Bude to zajímavý závod a rozhodovat by měla strategie."

Michael Schumacher při tréninku na Hockenheimringu


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž