Schumacher může pokořit legendy

P r a h a - Michaela Schumachera dělí jediný krůček od toho, aby se znova výrazně zapsal do historických tabulek F1 a pokořil i takové legendy jako Brity Jima Clarka a Nigela Mansella či Australana Jacka Brabhama. Německému jezdci stáje Ferrari stačí jediné - vyhrát ve víkendové Velké ceně Malajsie. Dosáhl by už šestého vítězství v řadě za sebou a stal by se tak jediným žijícím pilotem F1, kterému se to kdy podařilo. Trio Clark, Mansell, Brabham jich má pět a před Schumacherem by zůstal už pouze zesnulý Ital Alberto Ascari, který jich v sezoně 1952 - 53 nasbíral devět.

Trojnásobný světový šampion Schumacher zahájil svou skvělou sérii v loňském roce v říjnu vítězstvím ve Velké ceně Itálie, pokračoval ve Spojených státech, Japonsku a Malajsii a vyhrál i úvodní podnik letošní sezony Velkou cenu Austrálie.

Pilot Ferrari má velkou šanci tento primát mezi žijícími piloty získat. V Sepangu - na nejmladším okruhu celého seriálu mistrovství světa se pojede teprve potřetí a v Malajsii se Schumacherovi vždy dařilo.

V roce 1999 zde dojel na druhém místě, když prvenství přenechal stájovému kolegovi Irvineovi. Po závodě ale byly oba vozy Ferrari diskvalifikovány pro nedovolené technické úpravy. Roku 2000 v posledním závodě sezony už jistý mistr světa Schumacher zvítězil a rozhodl o zisku Poháru konstruktérů pro italskou stáj.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž