Sato doplatil na příkaz z boxů

Monako - I po druhé havárii vyvázl pilot Jordanu Takuma Sato bez zranění. Japoncův vůz uklouzl ve 22. kole na znečištěné části vozovky při výjezdu z tunelu, když se Sato pokusil uposlechnout příkazu z boxů a pustit před sebe týmového kolegu Giancarla Fisichellu. "Prožil jsem si pěkně vzrušující závod. Výjimečně se mi podařil start a předjel jsem několik aut. Po chvíli jsem už byl za Giancarlem. Dostal jsem se i před něj, protože ho něco zdrželo. Asi předjíždění nějakých soupeřů. Pak však byl trochu rychlejší a přišel příkaz, abych mu uhnul," vysvětloval Japonec.

Sato si však pro vyjetí z ideální stopy vybral špatné místo. "Pokoušel jsem se ho pustit vpřed, ale naneštěstí to bylo při výjezdu z tunelu. Vytvářel jsem mu místo, když jsem vjel na nějaké nečistoty, dostal smyk a ztratil kontrolu nad vozem. Jsem hodně zklamaný, ale je to pro mě další velká zkušenost. Nezbývá než pogratulovat Giancarlovi k zisku bodů."

Fisichella získal podruhé v řadě pátou pozici a posunul tým Jordan na páté místo Poháru konstruktérů. "Skvělý výsledek," zářil Ital. "Očekával jsem výborný výkon, protože jsem si na této trati výjimečně jistý. Zvlášť když mám k dispozici dobré auto. Po zastávce v boxech byl vůz ještě lepší a přilnavost pneumatik ještě silnější než v kvalifikaci. Byl jsem dost rychlý na to, abych dojel Trulliho a pokusil se ho předjet. Nechtěl jsem však riskovat. Před několika týdny jsem si po řadě neúspěchů nedokázal takové výsledky ani představit. Teď se těším do Kanady, kde bychom měli od Hondy dostat silnější motor," nechal se slyšet Fisichella.

Hlavní muž týmu Eddie Jordan uvedl: "Je to druhý závod v řadě, ve kterém jsme získali body. Ačkoli je povzbuzující, že jsme schopni bojovat s renaulty, je před námi ještě mnoho úkolů. Pro Kanada dostaneme nový motor a chystáme ještě další zlepšení. Měli bychom být podstatně rychlejší."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž