Ralf prý nikomu nepomůže

Indianapolis - Tři jezdci se v závěru šampionátu F1 utkání o titul mistra světa. Ze hry už vypadl pilot Williamsu Ralf Schumacher. Ten by sice mohl teoreticky pomoci svého stájovému kolegovi Juanu Pablo Montoyovi či svému bratrovi Michaelovi, ale Němec prý podobné otázky ubíjejí. "Týmová strategie, týmová strategie - už to nemůžu ani slyšet!" napsal rozčíleně na své internetové stránce.

Spekulacím se snažil učinit přítrž jasným prohlášením, že nehodlá pomáhat nikomu. "Nepojedu pro nikoho, jen na sebe samotného. Navíc je týmová strategie stejně zakázaná," připomněl osmadvacetiletý pilot.

Kolumbijec Montoya prý stejně jeho pomoc po celou sezonu nepotřeboval. "Proč by se to teď mělo měnit? Ať si to rozdají mezi sebou a mě z toho laskavě vynechají," prohlásil Ralf Schumacher.

Po těžké nehodě před čtyřmi týdny v Monze se sice necítí ještě stoprocentně fit, nicméně v Indianapolis chce určitě startovat a v páteční první části kvalifikace zajel čtvrtý čas. "Ještě mě trochu bolí hlava, ale to je normální. Bolest je sice trochu nepříjemná, ale jinak je mi fajn," tvrdí.

Při posledním závodu v Itálii si po otřesu mozku netroufl jet a místo něj zaskočil Španěl Marc Gené.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž