O kousek. Ale zase o něco blíž

  • 17
Nürburgring - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) - Spolehlivost nebo rychlost? Dilema řešili před sezonou v týmu McLaren a vsadili na jistotu. Loni na Nürbrurgringu vedl Räikkönen do posledního kola, jel si pro vítězství, ale praskl mu závěs kola. Letos na triumf nemohl pomýšlet ani chvíli, ale pět bodů za čtvrté místo je lepší než nic. "Výkon ještě není podle představ, ale jsme zase blíž," řekl po závodě.

Od začátku roku McLaren marně v závodě stíhá Renault, v Evropě se před něj posunulo i Ferrari. V první polovině závodu Räikkönen ztrácel, ale pak zabral. Nikdo na okruhu v pohoří Eifel nedosáhl vyšší rychlosti než on (295,1 km/h) a rychleji dokázal absolvovat okruh pouze Michael Schumacher. Alonso ani Massa by v jednom kole na mlčenlivého Fina nestačili.

"Cítím, že náskok soupeřů už není tak velký," všiml si Räikkönen. "Od Imoly jsme se opět zlepšili." Na Alonsa ztrácel v cíli jen vteřinu, přitom ještě nedávno mu Španěl ujížděl o stejný rozdíl na kolo.

Po zhasnutí červených světel vyrazil Fin do souboje s jezdci Hondy. Barrichella měl hned za sebou, ale Button proklouzl v první zatáčce kolem něj. Tři jezdci v čele rychle ujížděli a Räikkönen se trápil za pomalým Britem. Naději mu dal safety car, který vyjel po nehodě Liuzziho s Coulthardem na dráhu.

Když se zpomalovací vůz vracel do boxů, Button už byl kus za Massou, takže Räikkönen si s ním musel rychle poradit. Vnitřkem se protáhl na čtvrté místo. V místy nudném závodě nebyl k vidění atraktivnější předjížděcí manévr.

"Ve čtvrté zatáčce jsem se před něj dostal," popisoval Räikkönen. "Pak jsem na to šlapal ze všech sil, ale auto ještě není dost dobré."

Hned tuto neděli čeká seriál formule 1 další podnik ve španělské Barceloně. "Dál tvrdě pracujeme na vývoji, takže budeme opět o něco blíž," očekává jezdec, který bude v Katalánsku obhajovat loňské vítězství.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž